Hulp bij ondernemen in crisistijd

13 april 2020

Veel ondernemers zijn nu op zoek naar manieren om mentaal, fysiek en financieel het hoofd boven water te houden. MKB Servicedesk start daarom een gratis kennis- en inspiratieprogramma voor ondernemers in midden- en kleinbedrijf (MKB). Het ondernemersplatform doet dit met vier professionals op het gebied van vitaliteit, mental coaching, finance en sales.

Word lid van MKB Servicedesk

Door de coronacrisis zijn veel ondernemers in Nederland in de problemen gekomen. Naast financiële tegenvallers en onzekerheid is de veranderde situatie ook zwaar voor de mentale en fysieke gezondheid van ondernemers en bedrijfsleiders.

Om de hard geraakte ondernemers door de crisis heen te helpen is MKB Servicedesk een speciaal programma gestart met de titel ‘Ondernemen in crisistijd’. Binnen dit programma ontvangen ondernemers gratis informatie op het gebied van:

  • Mentale veerkracht en gezondheid

  • Gezond leven en fit ondernemen

  • Financieel gezonde keuzes maken

Ronald de Snoo, Business Owner van MKB Servicedesk, merkt dat er veel behoefte is aan deze informatie: “We krijgen veel vragen van ondernemers. Vooral over praktische zaken, zoals loondoorbetaling van personeel, verlof en hulpregelingen van de overheid. Daarnaast raakt de coronacrisis ondernemers zowel zakelijk als persoonlijk. Het is heel belangrijk om mentaal en fysiek fit te blijven en je bedrijf op koers te houden. Daar willen we ondernemers graag bij helpen.”

Via e-mails, artikelen, video’s en podcasts krijgen ondernemers een boost om de draad weer volledig op te pakken. De experts die hieraan mee hebben gewerkt zijn:

  • Vitaliteitscoach Kelly Stessen (Stessen Sport en Coaching)

  • Mental coaches Johan en Mandy van der Put (Straight-Line Leadership)

  • Sales-expert Terry van den Bemt (De Sales Architect)

  • Customer experience manager Raymon van Valkenburg (Euler Hermes Nederland) 

Ondernemers kunnen zich gratis aanmelden voor ‘Ondernemen in crisistijd’ op de website van MKB Servicedesk.