Succesvolle ondernemers vaak academisch opgeleid

Bijeenkomst bij EZ over ondernemende samenleving

15 december 2009

In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, zijn succesvolle, innoverende ondernemers vaak goed opgeleid. Van de 200 beste ondernemers heeft 62% een academische opleiding en nog eens 29% heeft hbo. Dit stelde hoogleraar en directeur van het Amsterdamse Center for Entrepreneurship Mirjam van Praag op een bijeenkomst op het ministerie van Economische Zaken over de ondernemende samenleving.

Onderwijs

Volgens Van Praag draagt het onderwijs nog steeds weinig bij aan het ondernemerschap. 'Er is te weinig aandacht voor. Waar er eens wordt geëxperimenteerd met het bijbrengen van ondernemerschap schiet de effectiviteit tekort en worden de effecten ook onvoldoende gemeten."

Op de bijeenkomst bij EZ werd geconcludeerd dat het niet goed gaat met het ondernemerschap in Nederland. Van Praag wijst op een negatieve houding ten opzichte van ondernemerschap en op het verschijnsel dat Nederlandse ondernemingen gemiddeld weinig groei vertonen. "Het kan niet genoeg benadrukt worden dat de bedrijven matig groeien".

Stabiliteit

Volgens de hoogleraar koersen ondernemers en aandeelhouders te veel op stabiliteit en zeggenschap. Goed opgeleide jonge mensen kiezen ook vaak voor een veilige carrière bij een bank of multinational, in plaats van bij een middelgroot bedrijf. Daarbij speelt ook een tekort aan kapitaal een rol bij het uitblijven van een sterkere groei.

Financiering

Volgens een aanwezige deskundige is financiering echter het kleinste probleem: "Bedrijven met een houdbaar groeipad hebben geen enkel probleem", zei Fred von Dewall, die samen met andere deskundigen een rapport uitbracht over financiering van groeiende ondernemers.

Voorzitter Loek Hermans van MKB-Nederland reageerde hierop echter verbaasd. "Wij krijgen dagelijkst klachten dat men niet aan krediet kan komen."

Optimisme

Loek Hermans was wel optimistisch over het ondernemerschap in Nederland. "Je hoort dat mensen het prettig vinden eigen baas te zijn, niet langer voor een baas te werken. Daardoor ontstaat die groei van het aantal eigen bedrijven." Volgens de voorzitter van MKB-Nederland is regelgeving het grotere probleem. "De overheid heeft de neiging om de laatste 5% van de risico's te dichten en stelt er 60% van de regels voor op."

Volgens Hermans is voor een jong en goed opgeleid persoon de verhouding tussen een baan in loondienst en een eigen bedrijf scheef. Jonge mensen die na hun opleiding in loondienst gaan verdienen vaak meteen redelijk, bouwen pensioen op en hebben sociale verzekeringen geregeld. "Begin je een bedrijf, dan kun je geen hypotheek krijgen en moet je bij familie om krediet aankloppen", aldus Hermans.

bron: Het Financieele Dagblad