Beleggen in crisistijd? Kies voor zekerheid!

Hoe maak ik een rendement van 26.2%?

15 december 2009

In een periode dat investeerders het niet moeten hebben van de rendementen op de ' gewone' effectenbeurs, floreert de handel in whisky. De World Whisky Index heeft over de afgelopen elf maanden een gemiddeld rendement van 26,2%.

Sinds de start is er voor ruim  2 miljoen geinvesteerd via de World Whisky Index; de internetbeurs voor handel in het Schotse vocht. Vooral de single malt Whisky boert goed. De absolute uitschieter is de dertig jaar ode Bowmore, die een rendement behaalde van bijna 140%. Er zijn echter ook dalers. De  Glengoyne en de Convalmore daalden respectievelijk 22% en 27% in waarde.

Opbouwen van een portefeuille

Investeerders uit de hele wereld kunnen via de Whisky Index een portefeuille samenstellen en daarmee handelen. De fles verandert van eigenaar zodra de vraagprijs wordt geboden die de eigenaar heeft vastgestelt. Whiskyliefhebbers die thuis exclusieve whisky's in de kast hebben staan, kunnen ook handelen op de index. ze moeten hun flessen dan wel meteen overdragen aan een onafhankelijke beheerder.

In het verleden behaalde rendementen..

Bij de introductie van de index elf maanden geleden waarschuwde de driecteur Michel Kappen van The Whisky Talker dat " de in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. "Maar ook al stijgt de waarde van de whisky niet, dan heb je altijd nog een heerlijke fles om leeg drinken!"

Briljant stukje dat in ieder geval bij de redactie van de MKB Servicedesk een glimlach op het gezicht bracht!

Gelezen in de Telegraaf van 17 oktober 2008.