Hoe schat ik de gevolgen van de economische crisis in?

Leer je financiële positie analyseren

15 januari 2013

Kredietcrisis. Overal lijkt het begrip rond te zingen. Maar wat zijn nou precíes de gevolgen voor jouw bedrijf? Hoe weet je of je bedrijf extra kwetsbaar is in deze tijd?

Het is goed om in een tijd als deze te kijken hoe het ervoor staat met je cijfers. Is je bedrijf gevoelig voor de gevolgen van de crisis? Of sta je juist heel stevig in je schoenen en is er geen reden om slapeloze nachten te hebben?

Financiële positie

Tijdens een praktische workshop van MKB Cursus en Training, kun je in één avond leren hoe je aan analyse maakt van de financiële positie van je bedrijf. Daarvoor buig je je die avond over verschillende vragen. Kun je bijvoorbeeld nauwelijks aan lopende betalingen voldoen omdat je meer en meer in geldnood komt? Doet de bank moeilijk over financieringen? Kom je met je productieomvang in de buurt van het break-even punt (als je totale kosten gelijk zijn aan je totale omzet) of heb je het idee dat je winst weg smelt? Antwoorden op dit soort vragen geven je een goed beeld van de financiele positie van je bedrijf.

Na deze analyse kun je kijken hoe je je beleid kunt aanpassen. De cursustrainer zal aangeven welke maatregelen je kunt nemen om de kredietcrisis aan te kunnen.