'Subsidieverminderingen in de kunstsector maken stimuleren leercultuur nodig'

Voor kunstsector komt Excelleren.nu nét te vroeg

17 september 2012

MKB Servicedesk sprak met Otto Berg, projectleider kwaliteitszorg en certificering bij Kunstconnectie

Excelleren.nu is een project dat wordt geleid vanuit MKB-Nederland en veertien verschillende branche-organisaties. Wij vroegen verschillende brancheorganisaties: wat vinden jullie van Excelleren.nu? Deze keer Otto Berg, van de brancheorganisatie voor culturele instellingen en culturele ondernemers.

Vertel eens over Kunstconnectie?!

"Kunstconnectie is de brancheorganisatie voor culturele instellingen en cultureel ondernemers die professionele kunsteducatie bieden, amateurkunstbeoefening mogelijk maken en/of kunstparticipatie bevorderen."

Wat vindt Kunstconnectie van het starten van het project Excelleren.nu?

"Ik vind het goed dat er zo'n opvallende kick-off is. Jammer is wel dat het net iets te vroeg komt voor de deelnemende organisaties. Volgens mij zijn dat nu juist degenen die je hiermee wilt bereiken."

Waarom is dit project van belang voor jullie branche?

"Mijn branche staat voor een enorme omslag. Subsidieverminderingen nijpen tot een andere manier van werken en nieuw ondernemerschap. Dit vergt veel van medewerkers. Daarom is het belangrijk de leercultuur binnen onze sector te stimuleren."

Verwacht je veel animo vanuit de branche? En waarom?

"Ik verwacht veel animo. Maar er is ook een andere kant; door de bezuinigingen in onze sector hebben de ondernemers het geld niet om hier serieus mee aan de slag te gaan. Het is een investering die juist nu veel leden niet kunnen opbrengen."

Wat verwacht je van de uitkomst het project?

"Ik verwacht dat er veel energie komt om te blijven investeren in duurzaam leren en ondernemerschap. Ik verwacht ook dat we heldere voorbeelden krijgen van hoe we dat het beste kunnen aanpakken."

 Heb je nog een oproep aan de leden?

"Stap over je eigen schaduw heen en kijk naar de toekomst. Deze bezuiniging biedt ook kansen!"

Wil je meer weten over hoe de Kunstconnectie jou verder kan helpen? Laat dan hier je gegevens achter.