Steeds meer ondernemers hebben een smartphone

Maar ze komen niet verder dan mailen en bellen

23 juli 2014

Blackberry, iPhone, Android, HTC, zo kunnen we nog wel even doorgaan. De smartphone is alom aanwezig en ook steeds meer ondernemers ontdekken het gemak van een telefoon waarmee je kan bellen en internetten.

Whitepaper 'Benut je online kansen: communicatie'

Ongeveer de helft van de mkb'ers is om, zo blijkt uit onderzoek. Van de ondernemers heeft nu al meer dan 43 procent een smartphone. Binnen jaar is dat waarschijnlijk 65 procent, zo staat in het onderzoek dat De Vos & Jansen deed onder vijfhonderd mkb'ers. De rest zegt voorlopig nog niet aan de smartphone te willen. Telecomvergelijker.nl en iphone6-abonnemmenten.nl  / iphone6-abonnement.be onderstrepen deze bevindingen

Waar gebruik je een smartphone voor?

Een derde van de ondernemers gebruikt hun smartphone om te bellen, sms'en en e-mailen. Zo'n 20 procent gebruikt het toestel ook om te internetten en maar 15 procent bekijkt zijn of haar agenda op het apparaat. Dit is vooral het geval bij ondernemers tussen de 41 en 50 jaar. 

Natuurlijk zijn dit handige functies van de smartphone, maar wist je dat je je dure mobieltje nog voor veel meer dingen kan gebruiken, zoals internetbankieren, social media of chat? Lees hier meer over in dit artikel.

Privégebruik

Meer dan driekwart van de mkb'ers die nu een smartphone hebben voor zakelijk gebruik, gebruikt hem ook voor privédoeleinden. Dat maakt het lastig om werk en privé in balans te houden, iets wat voor 42 procent dan ook een grote uitdaging is. Ook het niet laten opjagen door binnenkomende berichten (35,3 procent) en het afstand nemen van werk (26,7 procent) zijn veelvoorkomende problemen. 

Beveiligingsprobleem

De kans is groot dat jouw werknemers hun privé-smartphone (27 procent) of -notebook (18 procent) gebruiken op het werk. Dat betekent dat er naast persoonlijke gegevens ook bedrijfsinformatie op deze apparaten te vinden is. Uit onderzoek blijkt dat werknemers en ict-beheerders van mening zijn dat hun organisatie deze 'consumentenelektronica' slecht ondersteunt en beveiligt. Iets om in de gaten te houden!

Bron: Computable

Auteur

Liesbeth Meenink