Smartphone en tablet doen wonderen voor productiviteit

Werkklimaat wordt flexibeler

24 juni 2013

Tijdens het tv-kijken nog even de laatste hand aan de presentatie van morgen, of onder het koken snel die paar nieuwe mailtjes lezen. Werken buiten de geijkte kantoortijden komt steeds vaker voor dankzij de smartphone en tablet.

Vooral de tablet blijkt een productiviteitsbooster te zijn: maarliefst een kwart van de ondernemers en managers met tablet zegt meer in zijn vrije tijd te zijn gaan werken. Onder de smartphonebezitters ligt dat percentage op 21 procent. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 300 managers in opdracht van Kadenza.  

Vrouwen werken meer door smartphone

Plaats- en tijdonafhankelijk werken blijkt wederom steeds belangrijker te worden voor managers en ondernemers. Het is makkelijker om thuis of onderweg nog even door te werken dankzij dit soort mobiele apparaten. Ook vrouwelijke managers zijn flink meer privétijd gaan besteden aan het werk. Bijna een kwart (24 procent) zegt dat ze door de smartphone meer zijn gaan werken, tegenover 20 procent van de mannen. Daar staat tegenover dat bij vrouwen de smartphone ook vaker een sociale functie inneemt. Zo'n 65 procent gebruikt hem voornamelijk voor privézaken, bij mannen is dat 54 procent. 

Tablet vooral een mannending

De tablet blijkt vooral voor het mannelijke geslacht een uitkomst. Het apparaat geeft ze de mogelijkheid om makkelijk te multi-tasken. Weten waarom een tablet nog meer handig is? Bekijk het filmpje van Martijn Aslander onderaan dit artikel voor handige tips! 

Bron: Kadenza

Auteur

Liesbeth Meenink