Belbundels; waren die niet goedkoper?

Column | Bespaar op je telefoonaansluitingen

27 augustus 2012

Iedere onderneming of zelfstandige heeft telefoonaansluitingen, meestal al een hele tijd. Dat het je geld kost, accepteer je. Weet dat je vele euro’s kunt besparen op je telefoonaansluitingen.

Gratis whitepaper Eerste hulp bij efficienter communiceren

De meeste ondernemers sluiten een aantal basisdiensten af als ze een bedrijf beginnen, zoals vaste telefonie, energie, internet en mobiele telefonie. Deze diensten zijn van essentieel belang voor een onderneming.

Abonnementen zonder belminuten

Al jaren kun je zowel particulier als zakelijk bundels kopen voor (mobiele) belminuten. Hiermee kun je je vaste lasten, zeker bij een ruim aangemeten bundel, vooraf inschatten. Pas wel op: Er zijn nog veel abonnementen in omloop die maandelijks geld kosten zonder dat je belminuten ontvangt! Bij deze soort abonnementen (bijvoorbeeld KPN Bedrijfsflexibel en T-Mobile Flex zakelijk) betaal je een vaste bedrag per maand om te mogen bellen. In dit abonnementsbedrag zitten nog géén belminuten.

Hoe zit jouw bundel in elkaar?

Ondernemers kijken gelukkig steeds vaker kritisch naar de telefonieabonnementen die ze hebben. Of dat nu komt door de economie of door het toenemend aantal aanbieders op de telefoniemarkt. Vraag jij je weleens af of je de goede abonnementen in huis hebt? Stel jezelf de volgende vragen:

  • Ben je je bewust van het aantal belminuten van je bundel?

  • Ben je je bewust van de kosten van je bundel?

  • Ben je je bewust van de kosten buiten deze bundel?

-> Let op: Vooral deze laatste vraag kan zeer kostbaar zijn.

Degressief tarief

Heb je gekozen voor een bundel met een erg aantrekkelijk, voordelig tarief? Let op: Bel je buiten de bundel, kan het voordeel van dat lage tarief als sneeuw voor de zon verdwijnen. Sommige aanbieders hebben als oplossing hiervoor het degressieve tarief. Dit houdt in dat de kosten van je extra minuten (dus buiten je bundel) juist lager zijn dan je bundeltarieven of dat de kosten bij een hoger verbruik, dalen per minuut.

Dus

Ga na op je tarieven marktconform en of je niet maandelijks betaalt voor je abonnement zonder minuten te ontvangen. Bekijk dus je vaste lasten voor telefonie en begin met besparen!

Auteur

René den Dulk