Hoe kan ik als ondernemer de ontwikkelingen op het gebied van ICT bijhouden?

Download gratis onze whitepapers over sneller ondernemen

13 februari 2013

De ontwikkelingen op ICT-gebied gaan razendsnel. Wil je deze als ondernemer bij kunnen houden, dan zul je moeten kiezen voor goed, snel internet. Wat heb je nodig om je online kansen te kunnen benutten?

Snel internet is onmisbaar voor ondernemers die met hun tijd mee willen gaan. Zes op de tien ondernemers irriteert zich aan een trage of wegvallende verbinding, omdat het hen minder productief maakt. Snel internet is dus beter voor je werkplezier. Bovendien geeft het je online mogelijkheden op het gebied van:

Soorten internet

Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten internet, zoals ISDN, ADSL, glasvezel, kabel, dongel en wifi. ISDN is kun je als optie opzij schuiven als je veel online wil werken, maar de verschillende soorten breedband-internet zoals ADSL, Kabel en Glasvezel, hebben allemaal hun eigen voordelen. Lees in het whitepaper 'Sneller ondernemen deel 1: Je ICT-omgeving optimaal inrichten' wat het verschil is tussen deze varianten. Ook kom je alles te weten over draadloos internet.

Welke internet-aanbieder kies ik?

Kies je voor een bepaalde soort internet, dan krijg je ook te maken met de keuze voor een internet-aanbieder. Mogelijk merk je dat andere aanbieders veel sneller en kwalitatief beter internet bieden dan je huidige. Wees niet bang om over te stappen, een wisseling van aanbieder verloopt meestal vlekkeloos. Vergelijk de verschillende aanbieders en bedenk goed wat jouw behoeften zijn. Hoe meer je online wil doen, hoe belangrijker een hoge download- en uploadsnelheid is.

Voordelen cloud computing

Wát je allemaal online kunt doen, lees je in het whitepaper 'Sneller ondernemen deel 2: de voordelen van snel internet'. We leggen je hierin uit wat cloud computing is en hoe online software werkt. De voordelen van cloud computing:

  • Lage kosten

  • Goede bereikbaarheid

  • Veiligheid

  • Productiviteit

Hoe maak ik winst via mijn ICT?

Haal met je ICT meer winst uit je onderneming. De overheid probeert je daarbij te helpen, met de Nederlandse Digitale Agenda. Deze beschrijft op welke manieren ICT kan bijdragen aan het versterken van de economie in Nederland. Zo is de overheid voor elektronische communicatie tussen ondernemers en de overheid, omdat dit een lastenreductie van 15 procent oplevert.

Meer lezen? Download de whitepapers: