BYOD: "Geef medewerkers overal toegang tot bedrijfsdata"

Praktische tip van internetondernemer Ronnie Overgoor

13 februari 2013

Zakelijke telefoon, laptop of tablad. De ondernemer van vandaag geeft werknemers de tools om overal en altijd toegang te hebben tot bedrijfsdata.

Een ontwikkeling die heel hard gaat: Bring your own device (BYOD)."De tijd dat je een nieuwe medewerker vertelde waar de computer stond, wat het wachtwoord was om op de server te kunnen en wat zijn doorkiesnummer van zijn telefoon was, is langzamerhand voorbij. Nieuwe medewerkers van vandaag hebben hun eigen telefoon, tablets en laptops. De een heeft een iPhone, de ander een BlackBerry, de een werkt op een laptop en de ander doet bijna alles op zijn tablet."

Overal beschikbaar

"Iedereen heeft zijn eigen apparaten. Aan jou om te regelen dat jouw informatie, jouw data, jouw applicaties en systemen overal beschikbaar zijn en goed functioneren op ieder apparaat. Daarnaast is het zaak om naar nieuwe modellen te gaan als het gaat om het verrekenen van zakelijk en privé gebruik van al die apparaten. Een probleem? Ik denk een kans. Wist je bijvoorbeeld dat medewerkers met een smartphone tien extra werkdagen per jaar werken omdat ze overal hun mail kunnen lezen? Zonder extra salariseis?"

BYOD: de nieuwe arbeidsvoorwaarde

"Bring your own device. Een nieuwe arbeidsvoorwaarde voor een nieuwe generatie medewerkers."

www.ronnieovergoor.nl

Auteur

Ronnie Overgoor