‘Welke zorgverzekering past bij mijn bedrijf?’

Voordelen collectieve zorgverzekering

03 augustus 2012

Een collectieve zorgverzekering is gericht op jouw bedrijf. Je verzekeraar denkt met je mee: aan wat voor zorg heeft jouw personeel behoefte?

Karin Bleker werkt nu zestien jaar bij zorgverzekeraar Menzis, waarvan vier jaar als accountmanager Bedrijvendesk voor de regio noord. Ze onderhoudt contacten met ondernemers uit het mkb en weet op welke manier een collectiviteitsverzekering hen voordelen biedt.

Kun je een voordeel van een collectieve zorgverzekering noemen?

Een collectiviteit speelt in op de vraag van een bedrijf. Bij iedere ondernemer die ik adviseer, probeer ik erachter te komen welk probleem er speelt binnen het bedrijf en wat we daaraan kunnen doen. Merk ik dat een onderneming behoefte heeft aan zorgbemiddeling of een casemanager, dan zorg ik ervoor dat een bedrijf dát ook in kan zetten. Ik probeer altijd met de ondernemers mee te denken.”

“Als accountmanager van een zorgverzekeraar heb je al vele collectiviteiten afgesloten, dus weet je ook bij wat voor een bedrijf, wat voor een collectiviteit past. Zo heeft een bedrijf waarbij de werknemers veel op kantoor werken, vaak behoefte aan preventie op het gebied van rsi en hebben werknemers die zwaar lichamelijk werk verrichten, behoefte aan voorzorgsmaatregelen tegen lage rugklachten. Per branche gelden verschillende klachten en wij geven advies op basis van onze branchegerichte kennis.”

“Laatst nog heb ik een speciale chauffeurspolis ingezet voor een bedrijf dat veel buschauffeurs in dienst heeft. Chauffeurs hebben meer risico op rugklachten, dus ik heb deze lichamelijke klacht expliciet in de polis opgenomen: daar zetten we extra preventie op in. De chauffeurs krijgen nu regelmatig een training om te leren hoe ze hun rug ontlasten en op welke manier ze een vracht het beste kunnen laden en lossen.”