'Cloud computing is uitermate geschikt voor kleine ondernemers'

Ondernemer Ruud Thoomes profiteert van werken in de cloud

24 juni 2013

Wat zijn de voordelen van cloud computing voor ondernemers? Ruud Thoomes, eigenaar van Altho Handelsonderneming BV, weet het inmiddels: “Werken in de cloud is ideaal. Ik kan overal bij, het werkt sneller en ik bespaar er ook nog eens geld mee.”

Kantoor in de cloud

Cloud computing is uitermate geschikt voor kleine ondernemers”, zegt Ruud Thoomes. Hij is directeur en eigenaar van Altho Handelsonderneming BV, een groothandel in horgaas en profielsystemen voor horramen, hordeuren en rolhorren. Vanuit zijn 'tweemanszaak' in Zeewolde en een logistiek centrum in Venlo importeert hij horren uit Amerika en profielsystemen uit Italië. Die levert hij vervolgens weer aan dealers in de hele wereld, met name in Noord-Europa.

Snel en makkelijk

“Sinds 1 januari ondernemen wij vanuit de cloud”, vertelt Thoomes. “Het is ideaal. Ik kan overal snel bij mijn data. Ik hoef geen investeringen te doen in servers en back-ups, alles draait extern. Ook voor kleine ondernemers heeft de cloud vele voordelen”, weet hij. “Het werkt zoveel sneller en makkelijker als je overal toegang hebt tot je bedrijfsdata. Als ik bij klanten op bezoek ben, bijvoorbeeld, kan ik tijdens een gesprek de inkoophistorie erbij pakken, de prijsafspraken van vorige orders terughalen en de betalingsgeschiedenis inzien. Ideaal.”

Thoomes: “Voorheen had ik deze mogelijkheden niet. We werken namelijk met grote applicaties, zoals Globe van Exact. De data daaruit kon je niet eenvoudig meenemen naar de klant. Nu wel. Daarnaast gebruiken we ook Office 365 van Microsoft. Waarbij je documenten volledig in de cloud kunt maken en beheren.”

Kostenbesparing

De overstap naar FlevoCloud liet Thoomes volledig verzorgen door zijn IT-leverancier Loko. “Zij hebben ons serverparkje, dat toe was aan vervanging, opgeheven en de data volledig naar online servers overgeheveld. Voor ons is dit nu al een goede investering geweest. Naast gemak en tijdsbesparing betekent het voor ons ook een stuk kostenbesparing.”

Wil je weten of cloud computing voor jou en je onderneming ook grote voordelen heeft? Lees ons whitepaper 'Benut je online kansen: cloud computing' en leer hoe je veilig en snel kunt ondernemen in de cloud.

Auteur

Raphael Klees