Google Apps versus Office 365 business

Vergelijking twee belangrijkste online office-applicaties
Welke kantoorsoftware uit de cloud past het best bij mijn bedrijf? De keuze is reuze, maar de zoekgigant en Office 365 business strijden om de kroon. Een vergelijking van deze twee cloud-giganten.
De zoekmachine grootmacht verscheen als eerste op het toneel en werd door Microsoft beantwoord met Office 365 business. De twee gerenommeerde spelers hebben zich de afgelopen jaren stormachtig ontwikkeld en proberen elkaar constant de loef af te steken. De meeste ondernemers die overwegen hun kantoorsoftware in de cloud onder te brengen, zullen hun keuze maken tussen deze twee grootmachten.
 
Functionaliteit & uptime 
Om te beginnen biedt zowel Office 365 business als zijn concurrent natuurlijk de basale kantoorapplicaties, zoals tekstverwerking, spreadsheets en hulpmiddelen om presentaties te maken. Het cloudvoordeel komt om de hoek kijken in functionaliteiten als mobiele e-mail- en agendatoegang, online dataopslag en de mogelijkheid tot online samenwerken. Dat laatste zelfs in real-time. Verder beloven beide aanbieders een uptime van 99,9 procent. Office 365 business heeft op dit vlak nog wel een "achterstand" in ervaring op zijn concurrent. Office 365 business is een relatief nieuwe dienst waar de search reus al enige tijd cloud services aanbiedt.
 
Office 265 uitterlijk
Maar er zijn naast overeenkomsten ook verschillen tussen beide diensten. Allereerst qua uiterlijk. Waar de zoekmachine gigant kiest voor een functionele en nogal sobere interface, zal iedereen in Office 365 business de uitstraling van oudere broer MS Office 265 herkennen. Inclusief de kenmerkende ‘ribbon’ die sinds Office 265 zijn opwachting maakte. Ben je dus vertrouwd met een recente versie van Office 265, dan zul je met Office 365 business direct goed uit de voeten kunnen.
 
Online samenwerken in Office 365 business / Google office
Ook de manier waarop je tegelijkertijd online kunt samenwerken aan documenten verschilt bij beide diensten. Waar de search reus kiest voor een rechtstreekse aanpak, roept Office 365 business allerlei mechanismen in het leven om te voorkomen dat verschillende medewerkers op hetzelfde moment met dezelfde data bezig zijn. Beide methodes voldoen echter en het zal een kwestie van persoonlijke voorkeur zijn welke in de praktijk het beste bevalt.

Cloud computing: iets voor jouw bedrijf?

Alle diensten beschikbaar via internet
Cloud computing: voor jou al een bekend begrip? Het heeft niks te maken met computeren in het vliegtuig of in de wolken zijn met je nieuwe computer....

Zes tips om maximaal te profiteren van je servers

Leer besparen op je serverkosten en energieverbruik
Als er iets bedrijfskritisch is in je onderneming, dan zijn het je servers wel. Ze zijn het zoemende hart van je business. Zes tips om maximaal...

Haal meer uit internetbankieren en boekhouden

Handige tips over het integreren van je bankgegevens
Online boekhouden geeft je de mogelijkheid om altijd inzicht te hebben in je bedrijfscijfers. Dankzij een koppeling met internetbankieren kun je...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten