Begin Het Nieuwe Werken met een paar handige tools

Laptops, tablets en smartphones

26 oktober 2012

Pas je graag Het Nieuwe Werken toe in je bedrijf? Begin met het uitdelen van een paar handige tools als de smartphone, laptop of tablet. Hiermee kunnen medewerkers al gemakkelijk starten met plaatsonafhankelijk werken.

Met een paar handige apparaten kun jij als ondernemer je medewerkers al makkelijk op afstand laten werken. Maar welke kies je als je ze niet met een hele batterij middelen kunt of wilt uitrusten? Een paar van die handigheidjes op een rij.

Smartphone

Een smartphone is eigenlijk geen keuze, het hoort er gewoon bij. Simpelweg omdat je je mobiel altijd op zak hebt, en deze is telefoon en computer in één. Je kunt er in principe alles mee doen wat je ook op een pc of  laptop doet. Al is hij minder geschikt om te schrijven of lange stukken te lezen. Maar je inbox of agenda checken, mailtjes typen, twitteren of even iets opzoeken op internet gaat perfect. De meest gebruikte smartphones voor zakelijke doeleinden zijn iPhone en Blackberry.

Tablet 

Als je ’s avonds op de bank of tussen twee afspraken door nog even wat door wilt lezen, is een tablet ideaal. Je zit niet meteen met je laptop op schoot, maar kunt wél grotere stukken tekst in één keer lezen. Ook is een tablet praktisch voor het maken van aantekeningen tijdens bijvoorbeeld een vergadering of het  bijhouden van je agenda. 

De voordelen: 

- Een tablet is licht en sterk;

- Hij gaat direct aan en de batterij gaat hele de dag mee;

- Ideaal om je agenda op bij te houden, mee te surfen, foto’s, ontwerpen of bouwtekeningen aan klanten te laten zien en je vakliteratuur op te lezen;

- Scheelt je stapels papier en een hoop gesjouw.

Laptop

Werk je veel onderweg, wil je grote documenten doornemen en er meteen mee aan de slag gaan? Dan is een laptop het meest geschikte apparaat. Wil je vergaderen vanuit huis, dan is het praktisch om een laptop met webcamfunctie te hebben, zodat degene met wie je vergadert, jou ook kan zien. Denk daarbij wel aan een mobiel breedband abonnement. Vooral makkelijk als je met openbaar vervoer reist. 

De voordelen:

- Grote documenten doornemen en er direct mee aan de slag gaan;

- Overal kunnen werken of presentaties geven;

- Met een mobiel breedbandverbinding en mobiele kantooromgeving als Google Apps zijn je documenten overal beschikbaar.  

Whitepaper

Wil je meer weten over de technische maatregelen die je kunt nemen om Het Nieuwe Werken binnen je bedrijf te implementeren? Download het whitepaper 'Hoe start ik met Slim Werken Slim Reizen'.