Feniks award: beloning voor succesvolle herstart

Eerste award wordt uitgereikt tijdens week van de ondernemer 2013

03 januari 2013

Een ondernemerscultuur met lef levert Nederland extra banen en inkomsten op. Vanuit die gedachte reikt minister Kamp van Economische Zaken, samen met voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland, in april de eerste Feniks Award uit.

Deze nieuwe ondernemersprijs werd in januari 2012 al door toenmalig minister Verhagen van Economische Zaken aangekondigd tijdens Big Improvement Day. De Feniks Award zet niet alleen een succesvolle herstarter in het zonnetje, maar wil ook de beeldvorming rondom een faillissement verbeteren.

Meedoen?

Bent je zelf een succesvolle ‘herstarter’? Meld je dan voor 13 januari aan als kandidaat voor de Feniks Award. Criteria, procedure, aanmeldingsformulier en alle andere relevante informatie vind je op de site van het ministerie van Economische Zaken.

Jury

De jury van de Feniks Award bestaat onder anderen uit Rinke Zonneveld (directeur Ondernemerschap ministerie van EZ), Leendert-Jan Visser (directeur MKB-Nederland), Arko van Brakel (dga Nieuwe Helden en directeur De Baak) en Jacqueline Zuidweg (dga Zuidweg & Partners Schuldhulpverlening en Zakenvrouw van het Jaar 2012).

Week van de Ondernemer 2013

De Feniks Award wordt door minister Kamp en Hans Biesheuvel uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer 2013 (9 t/m 12 april) in Utrecht.

Zorg voor een financieel vangnet

Vecht jij tegen een faillisement? Zorg dat je altijd een financieel vangnet hebt. Lees het artikel: 'Zeven tips om je bedrijf gezond te houden'.