MVO? Kies voor cloud computing zonder CO2-uitstoot

QloudSync biedt cloud computing op duurzame energie

12 juni 2017

Wil jij maatschappelijk verantwoord ondernemen? Je kunt nu ook je cloud computing milieuvriendelijk aanpakken. Het IJslandse bedrijf QloudSync biedt werken met de cloud op 100 procent duurzame energie.

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Kantoor in de cloud

QloudSync biedt ongeveer dezelfde diensten als andere aanbieders van cloudsoftware zoals Dropbox, Google Drive, Sugarsync, Microsoft Skydrive en Apple's iCloud en dergelijke. Je kunt er links delen met anderen, muziek en video’s streamen, bestanden opslaan, en synchroniseren.

Klimaatneutraal

Het opvallende aan de diensten van QloudSync is dat zij uitsluitend duurzame energie gebruiken en dus volledig klimaatneutraal zijn.

De IT is misschien niet de eerste sector waar je aan denkt bij milieuvervuiling, maar in de datacenters van IT-bedrijven wordt veel energie gebruikt. Servers staan de hele dag aan en hebben bijvoorbeeld ook non-stop airconditioning nodig om niet oververhit te raken. Overstappen op klimaatneutrale software is dus maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Begin nu met (groen!) cloud computing

Vijf redenen waarom je zou moeten beginnen met werken met de cloud.

1. Geen dure licenties; 

2. Gratis of betalen naar gebruik (dus niet voor complexe functies die je nooit gebruikt, of voor medewerkers die een bepaald programma nooit gebruiken);

3. Weinig eigen onderhoud en eigen kennis nodig (dag systeembeheerder!);

4. Je bent niet afhankelijk van één computer (toegang op elk mobiel apparaat met internet);

5. Efficiënter samenwerken (alles op één plek)

Auteur

Marlou Visser