Flexwerkers helpen ondernemers door crisis

Flexcontracten helpen mkb'ers aan benodigd personeel

06 mei 2013

Een ruime meerderheid van de ondernemers in het mkb die regelmatig flexwerkers inzetten, is van mening dat flexibele arbeidscontracten hen door de crisis heen helpen. Zonder deze vorm van arbeid zouden deze ondernemers geen nieuw werk en het daarvoor benodigde personeel kunnen aannemen.

Whitepaper Flexibele arbeidscontracten

Door de inzet van flexwerkers kunnen zij dat wel, blijkt uit het vierde deel van de MKB Barometer personeelszaken van Please Payroll. De payrollorganisatie vroeg 400 ondernemers uit het mkb naar hun mening over de inzet van flexibele arbeidskrachten. 

'Flexibele schil is populair'

De vragen hadden allemaal betrekking op veel voorkomende situaties waarmee een ondernemer geconfronteerd wordt als hij personeel in dienst heeft. Hans van de Ven, directeur van Please: "Er zijn steeds meer mkb ondernemers die kiezen voor een flexibele schil van een aantal flexwerkers omdat zij simpelweg niet kunnen inschatten hoeveel werk ze de komende maand zullen hebben. De ondernemer staat daardoor niet voor de keuze tussen een vast contract en een flexibel contract, maar moet kiezen tussen het aanbieden van een flexibel contract of helemaal geen dienstverband. En dat laatste is iets waar zowel de medewerker als de ondernemer niet op zit te wachten." 

Voordelen flexibele schil

Een aantal voordelen van een flexibele schil zijn:

  • Je kunt voor elke specifieke opdracht zoeken naar passende, kwalitatief goede zzp'ers en freelancers: ondernemers als werknemers.

  • Met flexkrachten kun je de personeelslasten snel aanpassen aan de vraag vanuit de markt.

  • Kies je voor een flexibele schil via een payrolloplossing, dan betekent dat minder risico’s voor zowel jou als je flexibele kracht.

  • Flexibele krachten brengen je bedrijf nieuwe kennis, doordat ze een bepaalde expertise hebben. 

Vaste prijs afspreken

Met een flexibele schil kun je de investering in projecten beter begrenzen. Spreek met een zzp'er een vaste prijs af, in plaats van werken via ‘uurtje-factuurtje’. "Maak daarbij goede resultaatafspraken, voorzien van vooraf besproken kaders en vastgelegde criteria waaraan het resultaat moet voldoen," adviseert Marius Alkema van Syndesmo, een bedrijf dat ondernemers helpt met het vernieuwen en verduurzamen van hun organisatie. "Met vaste prijsafspraken lijk je op korte termijn duurder uit te zijn, maar je begrenst daarmee het risico op uitloop en vertraging en de daarbij horende meerkosten." Het werken met een flexibele arbeidskrachten heeft volgens de ondernemer niet alleen voordelen op het financiële vlak. "De kwaliteit van het resultaat is veelal ook beter", vindt hij.

Specifieke kennis

De inzet van flexibele arbeid past bij de huidige arbeidsmarkt waarin veel werknemers in loondienst hun baan verliezen. Alkema: "Hierdoor ontstaat een nieuw reservoir medewerkers waarvan een steeds groter aantal kiest voor zelfstandig ondernemerschap. Zij zoeken geen vaste baan, maar een project dat voldoening geeft en past bij hun kennis en ervaring. Ervaren zzp'ers werken voor verschillende bedrijven in vergelijkbare opdrachten. Ze beschikken over specifieke kennis die in veel bedrijven niet aanwezig is." 

Auteur

Lenneke Arts