Welke invloed heeft de cloud op mijn IT?

Vijf redenen om je werkplek klaar te stomen voor de toekomst

12 juni 2017

Welke trends hebben de komende jaren invloed op jouw IT en organisatie? En: Waarom zou jij mee veranderen? Vijf redenen om met je tijd mee te gaan en na te denken over je werkplek.

Kantoor in de cloud

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Trends: mobiel en cloud

De twee belangrijkste trends die op dit moment invloed hebben op je (fysieke) werkplek zijn: mobiel werken en cloud computing. ‘In 2013 zullen de bestedingen van bedrijven drastisch verschuiven ten gunste van mobiele devices in combinatie met cloud computing’, aldus het rapport IT Spending Forecast van Gartner (2013). Uit de cijfers van Gartner blijkt dat de wereldwijde IT-uitgaven in 2013 stijgen met 4,1 procent naar 3,8 miljard dollar. Mobiele apparaten en cloud-diensten zijn veruit de belangrijkste aanjagers van de hogere IT-bestedingen. Traditionele pc’s zullen de komende drie tot vijf jaar steeds meer worden vervangen door mobiele devices en traditionele software zal worden vervangen door cloud-applicaties.

Waarom veranderen?

Als ondernemer heb je misschien niet de tijd om veranderingen rond technologie op de voet te volgen. Veel ondernemers zeggen: ‘zo lang het werkt, werkt het.’ Klopt. Maar deze gedachte kan op den duur een grote valkuil worden. Bijblijven op het gebied van hardware en online mogelijkheden is een must om de toekomst van je bedrijf te garanderen. Heb je geen tijd om je regelmatig hierin te verdiepen? Schakel dan een interne of externe expert in.

Vijf belangrijke redenen om je werkplek klaar te stomen voor de toekomst:

1. Nieuwe technologische mogelijkheden kunnen je tijd, kosten en stress besparen.

2. Verbeterde processen kunnen je dienstverlening verbeteren en je concurrentiepositie versterken.

3. Oplossingen op IT-gebied kunnen jou en je werknemers ontzorgen.

4. Nieuwe technologie maakt je bedrijf aantrekkelijk voor jonge medewerkers.

5. Investeren in je werkplek maakt je bedrijf meer waard (voor eventuele kopers).

Kortom: Een solide IT-infrastructuur is goed voor je bedrijf. Het geeft jou en je werknemers vaart en plezier in het werk. En heel belangrijk: Het geeft jou als ondernemer de ruimte om je te concentreren op waar je echt goed in bent.

Meer tips? Download het gratis whitepaper Kantoor in de cloud.

Auteur

Raphael Klees