Mobiel werken maakt IT voor bedrijven goedkoper

Draadloos werken en BYOD leveren ondernemer winst op
Dankzij de trend van mobiel werken wordt de IT-infrastructuur van bedrijven steeds goedkoper. De behoefte aan moderne, draadloze netwerken zorgt voor minder hardware en minder stroomverbruik. Dat blijkt uit onderzoek van IT-dienstverlener Dimension Data onder 1200 organisaties.
Kantoor in de cloud
Klik hier
Download het gratis whitepaper
Naar MijnMKB
Is jouw IT op orde?
Klik hier
Doe de gratis scan
Ga

Mobiel tijdperk

De belangrijkste conclusie uit het onderzoeksrapport is dat IT-netwerken in de toekomst twee keer zo goedkoop worden als de traditionele netwerken van nu. Dit komt met name door de verwachte groei richting een volledig mobiel netwerk. Toekomstige netwerken vereisen minder investeringen en zijn goedkoper in het gebruik door eenvoudiger beheer, universele toegang en omdat ze minder stroom en koeling nodig hebben.
 

Bring Your Own Device (BYOD)

Op dit moment bestaan bedrijfsnetwerken voor circa tachtig procent uit vaste, bedrade poorten en twintig procent WLAN-poorten die verschillende gebruikers ondersteunen. Er is echter een groeiende groep gebruikers, die de organisatie vraagt om de infrastructuur geschikt te maken voor het Bring Your Own Device-concept (BYOD), waarbij werknemers gebruik maken van eigen mobiele apparaten voor zakelijk gebruik. Deze stap in de richting van een vollediger mobiel tijdperk zal de structuur van netwerken compleet veranderen.
 

Draadloos werken

"Gebruikers willen bewegingsvrijheid combineren met probleemloze toegang tot de informatie en tools die ze nodig hebben via hun eigen mobiele apparatuur", zegt Edwin de Brave, Solutions Director bij Dimension Data. "Wanneer we een traditioneel vast netwerk dat honderd gebruikers ondersteunt, vergeleken met een draadloze omgeving van dezelfde omvang, maakt de reductie in fysieke hardware – LAN-switches, aparte draadloze LAN-controllers en bekabeling – het draadloze netwerk tot vijftig procent goedkoper", legt De Brave uit.
 

Netwerk

De resultaten van het Network Barometer Report 2013 wijzen erop dat organisaties hun netwerken nog niet opwaarderen met het oog op mobiliteit en BYOD. Dat zal ongetwijfeld snel gaan veranderen om de nieuwe structuur van het toekomstige netwerk te kunnen faciliteren en van de kostenbesparingen die dit biedt, te kunnen profiteren.
 

Verbeter je IT

Maar hoe zorg je ervoor dat je IT goedkoper en slimmer is ingericht? Doe de gratis scan Efficiënter Werken en je krijgt advies op-maat.
 
Bronnen: Network Barometer Report 2013, werken20.nl

In tien stappen je kantoor in de cloud

Maak je werkplek klaar voor de toekomst
Een solide IT-infrastructuur is goed voor je bedrijf. Het geeft jou en je werknemers vaart en plezier in het werk. En heel belangrijk: Het geeft jou...

"IT is de ruggengraat van je onderneming"

Interview met Julian Hendriks | Kantoor in de cloud
Je IT regelen in tijden van mobiel werken en cloud computing. Hoe doe je dat? We vroegen het aan Julian Hendriks, eigenaar van JDS Automatisering BV:...

WiFi: Wat kun jij je klanten bieden?

Voordelen en mogelijkheden van snel internet voor jouw klanten
Een snelle breedbandverbinding biedt legio mogelijkheden om je (potentiele) klanten blij te maken. Van gratis WiFi in hotels en restaurants tot tv als...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten