Wat zijn de voordelen van 4G internet?

Waarom zou ik overstappen van 3G internet naar 4G?

23 juni 2016

Hét grote voordeel van 4G is dat je nooit meer WiFi hoeft te zoeken, omdat je altijd zelf snel internet bij je hebt. Wat zijn andere voordelen van 4G internet?

4G-internet is de vierde generatie mobiel internet en daarmee de opvolger van 3G. Wat zijn de voordelen ervan?

Aanmelden bij WiFi-netwerk

Met 4G ben je niet meer afhankelijk van draadloze netwerken van klanten, opdrachtgevers, café's of je eigen 3G-verbinding. Dat voorkomt gedoe: het goede netwerk vinden, het wachtwoord opvragen, inloggen op de bijbehorende internetsite (zoals in de trein). Nou kost dat niet eens zo héél veel tijd, maar als je elke dag op (meerdere) verschillende locaties werkt, kan het behoorlijk vervelend worden. 

4G werkt via een mobiele WiFi router, waardoor je je eigen hotspot bent en aanmelden dus niet nodig is. Je bent gewoon constant verbonden en kunt tot acht apparaten aansluiten op je mobiele router.

Sneller dan veel WiFi-netwerken

Ben je eenmaal aangemeld op een (publiek) WiFi-netwerk, dan blijkt die verbinding soms nog trager en onstabieler te zijn dan de 3G-verbinding op je telefoon. De YouTube-video die je wil afspelen, wil maar niet laden en als je een link wilt openen om iets aan je klant te laten zien, duurt dat langer dan je zou willen. Dat maakt de snelheid en kwaliteit van het gesprek met je klant er niet beter op.

De snelheid van 4G internet kan oplopen tot 50 Mb/s (gemiddeld 20 Mb/s): tot tien keer sneller dan het mobiele internet dat je gewend bent. Uploaden kan met maximaal 25 Mb/s (gemiddeld 10 Mb/s). 

Ononderbroken internet

Je moet weg, maar je bent nog bezig met het downloaden van een groot document. Je loopt de deur uit... wég download. Waar je 3G alleen op specifieke plekken kunt gebruiken, kun je met 4G gebruik blijven maken van snel internet terwijl je onderweg bent en van locatie wisselt. Wat je normaalgesproken met WiFi doet - apps installeren, een groot document downloaden via WeTransfer of videobellen met een collega - kan prima met 4G.

Auteur

Lenneke Arts