Geld beschikbaar voor duurzaam advies

Nieuwe IMVO Vouchers vanaf 1 oktober

13 november 2013

Doe je zaken in ontwikkelingslanden of opkomende markten en wil je dat maatschappelijk verantwoord doen? Vanaf 1 oktober 2013 zijn er nieuwe IMVO Vouchers van MVO Nederland beschikbaar. Hiermee krijg je de helft van je advieskosten vergoed, tot maximaal 10.000 euro.

De vouchers zijn een initiatief van MVO Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken, een vorm van subsidie voor internationaal zaken doen. MVO Nederland en het ministerie willen ondernemers stimuleren om in ontwikkelingslanden aan de slag gaan en bij te dragen aan duurzame economische ontwikkeling en armoedebestrijding. Het afgelopen jaar kregen circa vijftig bedrijven een bijdrage in hun advieskosten, vanaf 1 oktober zijn er nieuwe vouchers beschikbaar.

Voorwaarden voor IMVO Voucher

Om kans te maken op een IMVO Voucher moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Je moet:

  • partner zijn of worden van MVO Nederland

  • zakendoen in een ontwikkelingsland of opkomende markt. Je handelspartner is afkomstig uit een van de landen uit de lijst

  • het geld gebruiken voor adviesvragen over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO). Het gaat dan om voor de verduurzaming van je handelsketen, bijvoorbeeld op het terrein van mensenrechten, arbeidsomstandigheden of milieu. Dit advies kan ook in de vorm zijn van onderzoek, certificering of het geven van training aan lokaal personeel.  

Meer informatie over de voucher en aanmelden >>

Auteur

Laura Wennekes