IT Trends: tv-schermen en camera's

De juiste hardware in het digitale tijdperk

12 juni 2017

Gebruik jij al tv-schermen en camera's in je bedrijf? Nu digitale informatie toeneemt en communicatie op afstand steeds belangrijker wordt, wordt ook de rol van (tv-)schermen en camera's steeds groter.

Whitepaper IT op orde: Hardware

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

(Tv) schermen

Tv- schermen op het werk, niet alleen als wandversiering of mooi informatiekanaal voor werknemers en bezoekers, maar ook als dagelijks werkmiddel. Veel bedrijven werken al met videoconferencerooms, ruimtes waarin via een camera en beeldscherm gecommuniceerd kan worden met collega’s, klanten en partners over de hele wereld. De tv-schermen kun je tegenwoordig makkelijk aansluiten op het (draadloze) bedrijfsnetwerk, waardoor je hem kunt gebruiken als extra scherm om in te werken en bij bedrijfspresentaties. Als je nog presentaties geeft via een projector/beamer dan loop je inmiddels al hopeloos achter. Wat is de toekomst? Touchscreen-tv’s en interactieve whiteboards, waarmee je overal ter wereld samen aan een presentatie kunt werken en deelnemen. Cathy Vessies, hoofd financiën en automatisering NPRC:"We werken steeds meer digitaal. Werknemers hebben nu twee schermen om al die digitale informatie in de gaten te houden." Lees ook het whitepaper TV op het werk.

Camera’s

Er verschijnen steeds meer camera’s op de werkvloer. Niet alleen voor beveiliging, maar ook als communicatiemiddel. Denk aan webcams die klanten een kijkje geven op kantoor. Maar natuurlijk ook camera’s die beeldbellen en videoconferencing mogelijk maken. Denk ook aan webinars (online seminars) waarbij je video kunt gebruiken om je klanten te instrueren. Camera’s aanschaffen is dus een aanrader. Dat hoeft niet hoogwaardige video-apparatuur te zijn. In bijna alle moderne mobiele apparaten zit tegenwoordig een webcam ingebouwd die je prima kunt gebruiken. Wil je hogere kwaliteit, dan is het raadzaam losse webcams/camera’s aan te schaffen of bijvoorbeeld een bedrijf in te huren dat hoogwaardige video-opnames voor je kan realiseren. Je hebt in alle gevallen wel een hoogwaardige videoverbinding nodig. Dus internet met de capaciteit om beeld te streamen. Lees meer over webinars en videoconferencing in het whitepaper Benut je online kansen: communicatie.Lees meer over de juiste hardware voor de toekomst in het whitepaper IT op orde: hardware.

Auteur

Raphael Klees