Waarom Google apps for Work het geld waard is

Meer opslagruimte, e-mailadressen en support

05 september 2018

Iedereen kent Google als gratis. Google Search is gratis, Gmail is gratis, Hangouts is gratis, Google Drive is gratis. Waarom zou je dan voor zakelijke Google-diensten betalen? Heel simpel: omdat je dan nóg meer Google krijgt!

Eerste hulp bij Digitaliseren

Meer opslagruimte bijvoorbeeld. Maar ook bedrijfsemail(-adressen), ondersteuning voor meer dan 40 bestandsformaten (die je vaak in Windows al niet kunt openen) en 24/7 support. Voor wie zich de privacy-discussie in 2014 herinnert, is het bovendien goed om te weten dat voor Google apps for Work veel strictere privacy-regels gelden. Google mag jouw data niet inzien en ook niet zomaar inzichtelijk maken voor overheden.

Als we het over een virtuele werkplek hebben, dan is de Google cloud een van de meest aansprekende oplossingen. Gmail is tenslotte begonnen als cloud-oplossing. Alles wat daarna kwam, van Hangouts tot Drive, is een doorvertaling van het Gmail-principe.

Google apps for work, alle diensten op 1 plek

Zoals je van Google mag verwachten, heb je in Google apps for Work, de zakelijke tak van de Google cloud, beschikking over alle Google-diensten:

  • Gmail (voor je bedrijfsmail, mét je eigen @jouwbedrijf.nl-adressen)

  • Hangouts (voor videoconferences)

  • Calendar (voor je gedeelde agenda's)

  • Docs, Sheets, Forms, Slides en Sites

Alles op 1 basis

Wie Gmail gebruikt of ooit heeft gebruikt, weet dat je mail normaal gesproken niet direct verwijdert, maar slechts archiveert. Dankzij de zoekalgoritmen die Google ook voor Search gebruikt, kun je bijna al je mail terugvinden. Dat mechanisme zit ook in Google Drive. Eindeloze mapstructuren zijn niet meer nodig.

Aan de hand van zelfgekozen tags en Googles zoekintelligentie, worden al je bestanden optimaal gestructureerd. Google toont jouw meest relevante en laatstgebruikte documenten op die manier altijd als eerst. Zoeken naar het juiste bestand is daarmee verleden tijd.

Alle Google-producten in de Google apps for work suite sluiten op diezelfde manier op elkaar aan. Een videoconferentie via Hangouts is gekoppeld aan je kalender en de presentaties en documenten die in een meeting worden behandeld, zijn centraal – dus niet via een attachment in de mail! – beschikbaar voor al je werknemers. Tijdens een meeting via Hangouts kun je ook eenvoudig documenten in beeld brengen, zodat iedereen mee kan kijken.

Ondersteun je eigen diensten met Apps

Google apps for Work ondersteunt meer dan 40 bestandsformaten, waaronder bijna alle videobestanden, .eps, .tiff en zelfs .ai (Adobe Illustrator), .psd (Adobe Photoshop) en .dxf (AutoCad). Dat is voor jezelf superhandig als je even de juiste software niet bij je hebt, bijvoorbeeld als je op je tablet werkt, maar voor klanten is dat ook een geweldige uitkomst! Zij kunnen nu namelijk altijd jouw “gekke” bestandjes openen!

Google behoudt ook de extensies van bestanden, waardoor je geen comptabiliteitsproblemen krijgt als je een bestand downloadt en via een office-pakket wil bekijken. Dit probleem zal je bekend voorkomen met .docx-bestanden van Microsoft, die met een oudere versie van Office niet of niet goed geopend kunnen worden.

Via Apps worden de mogelijkheden van je online werkplek nog ruimer. Je kunt bijvoorbeeld apps (in de cloud!) installeren voor projectmanagement, veiligheid, CRM-oplossingen en noem maar op. Als een CRM-app met jouw CRM-systeem kan praten, dan heb je opeens in je eigen cloud beschikking over je CRM-data!

Hoewel je apps in een handomdraai hebt geïnstalleerd, wil het configureren (en aansluiten op je bestaande software) soms wel ingewikkeld zijn. Onze kennispartner G-Company biedt hier oplossingen voor.

Wat betaal je dan?

Google biedt 2 opties:

  • 4 euro per maand per gebruiker met 30gb opslagruimte per gebruiker. Ter illustratie, een tekstdocument is vaak niet groter dan 0,003gb en een filmpje tussen de 0,1 en 0,5gb.

  • 8 euro per maand per gebruiker, met ongelimiteerde opslagruimte en een handvol extra's, zoals zwaardere beveiliging en topnotch archiveringsmogelijkheden

Als je gebruik wil maken van Google apps for Work, weet je precies waar je aan toe bent. In tegenstelling tot Microsoft Sharepoint zijn de kosten van Google apps for Work bij elke leverancier hetzelfde.

In ons volgende blog over online samenwerken via cloud services. Van filesharing tot videoconferencing!