Administratie

Wat is een VAR-verklaring?

Wanneer heb je een VAR-verklaring nodig en hoe vraag je hem aan?

Werk je als zzp'er, freelancer of interim-manager voor een opdrachtgever? Vraag dan een VAR-verklaring aan. Hiermee krijg je duidelijkheid of je opdrachtgever loonheffingen moet inhouden en afdragen over je inkomsten.

02 februari 2016

Hoe behoud ik mijn VAR-verklaring?

Voorwaarden om een VAR te krijgen en te behouden

Om als freelancer, zzp'er of interimmanager elk jaar weer je VAR te behouden, moet je aan verschillende eisen voldoen. Heb je nog drie verschillende opdrachtgevers en voer je je taken nog zelfstandig uit?

02 februari 2016

Wat wil de Belastingdienst weten over de werkzaamheden van freelancers voor een VAR?

Hulp bij het invullen van aanvraagformulier VAR-verklaring

In deel 2 van het aanvraagformulier voor een VAR-verklaring vraagt de Belastingdienst meer achtergrondinformatie over het soort werkzaamheden die je als freelancer verricht.

02 februari 2016

Wat zijn de mogelijkheden van elektronisch bankieren?

Laat je financiële administratie meegroeien met je bedrijf

De papierwinkel die komt kijken bij een eigen bedrijf groeit mee met je bedrijf. Er zijn mogelijkheden om de papierwinkel een stuk kleiner te maken en tegelijkertijd beter inzicht te krijgen in je bedrijf. Twee vliegen in één klap!

24 juli 2013

Hoe zorg ik dat mijn klant op tijd betaalt?

Telefonisch incasseren kun je zelf

Als ondernemer heb je graag veel klanten. Zij zijn tenslotte je omzet. Maar wat als klanten te laat betalen, of zelfs helemaal niet. Het incasseren van openstaande vorderingen gaat de meeste ondernemers moeilijk af.

14 mei 2013

Hoe vraag ik een informatienummer aan?

Wat zijn 0800 & 0900 service nummers?

Je wilt als bedrijf goed bereikbaar zijn. Dit kan mede door de 0800 en 0900 nummers. Met zo’n nummer val je vaak op in bijvoorbeeld de Gouden Gids of ergens anders. Bovendien onthouden mensen het nummer wat sneller.

22 augustus 2012

Waar plaats ik een pinautomaat?

Pinnen en veiligheid

Als je klanten de mogelijkheid biedt elektronisch te betalen, moeten ze dit zo veilig mogelijk kunnen doen. De pincode mag niet worden afgekeken en de mogelijkheid op fraude met creditcards zoveel mogelijk worden voorkomen.

22 augustus 2012

Lastenverlichting nog ver te zoeken

Bijna 80 procent van mkb’ers ergert zich aan verplichte administratieve handelingen

Ondernemers ervaren nog weinig administratieve lastenverlichting, blijkt uit onderzoek van EIM. Slechts acht procent van de mkb’ers heeft daadwerkelijk iets gemerkt van het beleid om administratieve lasten terug te dringen.

13 augustus 2012

Echte ondernemers gaan all-in!

Column | Kies voor een vast tarief

Ondernemers zijn er gek op: extra kosten in rekening brengen bij klanten. Reiskosten, administratiekosten, verzendkosten, kantoorkosten: irritant voor je klanten.

10 augustus 2012

Hoe stuur ik mijn groeiende bedrijf?

Ondernemerschap kun je leren

Ben je als ondernemer een tijdje bezig, dan is het natuurlijk geweldig om je bedrijf te zien groeien. Tegelijkertijd vraagt deze groei nieuwe vaardigheden van jou als ondernemer. Hoe kun je in deze overgangsperiode het beste leiding geven en goede keuzes maken?

09 augustus 2012

Getoond 11 tot en met 20 van 32 totaal, er zijn meerdere pagina's