Administratie

Ondernemers niet klaar voor girale euro

Toekomstig Europese betalingsverkeer zorgt voor moeilijkheden

Gebruik jij hem al, de 'dipgleuf' van het pinapparaat in je zaak? Om te kunnen werken volgens de toekomstige manier van betalen in Europa, moeten bedrijven aanpassingen maken. Echter, veel middelgrote en kleine bedrijven blijken nog niet klaar voor SEPA: Single Euro Payments Area.

07 juli 2011

Betaal jij ook teveel telefoonkosten?

Een op de drie telecomfacturen mkb klopt niet

Uit onderzoek van Hogeschool Inholland blijkt dat ruim eenderde van de telefoonrekeningen voor het mkb niet kloppen. Meestal valt dat in het nadeel van de ondernemer uit. Tijd om die factuur eens goed na te kijken!

09 februari 2011

Eenduidige loonaangifte van de baan

Opluchting bij werkgevers groot

Tot grote blijdschap van werkgevers, MKB-Nederland en VNO-NCW komt er definitief geen eenduidige loonaangifte. Werkgevers mogen dus gewoon de loon-over-methode blijven gebruiken. Uit onderzoek van UWV en de Belastingdienst blijkt dat er geen noodzaak is voor een nieuw systeem.

10 december 2010

Boekhouden in Excel. Waarom niet, waarom wel?

Column | Boekhouden

Binnen de producten van Microsoft Office bestaat al jaren het programma Excel. Zo'n 30 procent van alle ondernemers in Nederland maakt gebruik van dit programma, wat betekent dat Excel feitelijk de marktleider is op het gebied van administratiesoftware. Maar is Excel eigenlijk wel de beste keuze?

15 november 2010

Het ABC van aftrekbare kosten voor de zelfstandige ondernemer

BOEKRECENSIE VAN WEEK 15

De titel van dit boek geeft al aan dat dit boek geen leesboek of studieboek is. Het is een naslagwerk, bestemd voor ondernemers die werken via een eenmanszaak, maatschap of vennootschap onder firma en bij wie de winst dus wordt belast met inkomstenbelasting.

10 maart 2010

Kosten loonadministratie gehalveerd door kabinetsplan

Invoering loonsomheffing bespaart ca. 1.500 euro per bedrijf

De invoering van de loonsomheffing brengt de jaarlijkse kosten van de loonadministratie met 50 procent terug tot circa 1.500 euro per jaar. Dat heeft MKB-Nederland berekend naar aanleiding van het voorstel van staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken van vorige week om zo'n heffing in te voeren voor bedrijven tot tien werknemers. Dat betreft 82 procent van het totale bedrijfsleven.

15 december 2009

MKB-Nederland en VNO-NCW tegen veilen emissierechten

Veilen draagt niet bij aan klimaat en schaadt concurrentiepositie

MKB-Nederland en VNO-NCW blijven tegen de voorstellen van de Europese Commissie voor het veilen van emissierechten. Slecht voor bedrijven, slecht voor banen. De opening die de commissie biedt om concurrentiegevoelige sectoren uit te sluiten is veel te mager, omdat nog steeds grote delen van de industrie onder het veilen dreigen te vallen.Dat zeggen de ondernemingsorganisaties in een reactie op de vandaag gepresenteerde voorstellen.

15 december 2009

Meer winst voor Nederlandse ondernemingen

Meer winst in 2006 dan in 2005

In 2006 hebben Nederlandse niet-financiële ondernemingen meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Het netto resultaat na belasting steeg met 6,7 procent naar 87,9 miljard. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekendgemaakt.

15 december 2009

Ruim 11.000 ondernemers steunen actie auteursrechten

Handtekeningen worden aangeboden aan minister van Justitie

Ruim 11.000 handtekeningen van ondernemers die het niet eens zijn met de manier waarop zij worden aangeslagen voor auteursrechten, worden donderdag 20 december door Bernard Wientjes van VNO-NCW en Jan Meerman van MKB-Nederland aangeboden aan minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie.

15 december 2009

Overheadkosten vaak slecht bekend

Vergelijk met branchegenoten wenselijk

Adviesbureau Berenschot publiceerde maandag een onderzoek waaruit blijkt dat veel bedrijven en instanties niet op de hoogte zijn of ze een grote of kleine overhead hebben. Leidinggevenden nemen daardoor vaak verkeerde beslissingen bij het willen beperken of uitbreiden van de overheadkosten.

15 december 2009

Getoond 21 tot en met 30 van 32 totaal, er zijn meerdere pagina's