Administratie

Financiële desk

Urenregistratie voor personeel, hoe regel je dat het best?

Urenregistratie binnen ondernemingen wordt steeds belangrijker, dat past volledig binnen het beeld van thuis- en flexwerken, factureren en verlonen op basis van gewerkte uren. Waar moet je eigenlijk op letten als je binnen je eigen onderneming ook een betrouwbare urenregistratie wilt voeren?

20 januari 2020

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Laat je bedrijf groeien door heldere administratie

Vroeger puilden de archiefkasten van iedere ondernemer nog uit met bonnen en facturen. Tegenwoordig stappen steeds meer ondernemers over op online boekhouden. Dat mag dan trendy zijn, maar waarom zou jij hiermee beginnen?

10 december 2019

Waar moet je aan denken als je overstapt van boekhoudprogramma?

Veel ondernemers vinden het lastig om hun administratie over te zetten van het ene programma naar het andere. Daarom houden zij het vaak bij het oude boekhoudpakket, zelfs als zij daar niet tevreden mee zijn. Maar wat blijkt? Overstappen van boekhoudprogramma kan eigenlijk gewoon zonder gedoe. Wat vooral belangrijk is, is dat je er de tijd voor neemt en ruim van tevoren onderzoekt wat de mogelijkheden zijn als je gaat overstappen. Zo zorg je dat je de juiste gegevens klaar hebt staan als het zover is. Hieronder hebben we nog een paar tips voor het overstappen.

10 december 2019

Meer inzicht in je bedrijf: benut je data

Gebruik je bedrijfsgegevens in je voordeel

Hoe staat je bedrijf ervoor? Kun jij al met één blik op je smartphone uitsluitsel geven? Het is mogelijk: de stroom van gegevens binnen je bedrijf direct laten vertalen naar actuele ‘thermometers’ die vertellen hoe ‘de zaken’ ervoor staan. Maar hoe doe je dat?

25 november 2019

Loonheffingskorting

Vragen waarmee je werknemer kan aankomen

Bij een loonbelastingverklaring moeten medewerkers altijd aanvinken of ze wel of geen loonheffingskorting willen. Als ze niet precies weten wat ze daarmee aan moeten, komen ze bij jou als werkgever aan met vragen.

25 september 2019

Met welke apps kan ik eenvoudig mijn uren bijhouden?

Zo houd je zicht op je urencriterium

Ben je ZZP’er, dan profiteer je van belastingvoordeel als je minimaal 1225 uur per jaar in je onderneming werkt. Het is verplicht om deze uren bij te houden in een gedetailleerde urenadministratie die overeenkomt met je agenda.

02 september 2019

Boekhouden: dit is de basis

Zo wordt het een stuk begrijpelijker

De manieren om je boekhouding zelf te kunnen doen: ze schieten uit de grond. Heel handig en leuk, maar je moet nog steeds wel wat basiskennis hebben van boekhouden. Daarom vind je hier korte uitleg over de balans, de winst-en-verliesrekening en de jaarrekening.

30 augustus 2019

Zo maak je van online boekhouden een succes

Zes tips om het maximale uit je online administratie te halen

Overweeg je om over te stappen op online boekhouden? Dan wil je natuurlijk dat dit voor je gaat werken, en dat je zo in de toekomst tijd kunt besparen en makkelijker kunt werken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je van online boekhouden een succes maakt.

24 april 2019

Tijd besparen voor ondernemers

7 tips

Baal jij er ook wel eens van dat er maar 24 uur in een dag zitten? Als ondernemer heb je het vaak erg druk. Gelukkig zijn er slimme online toepassingen en apps waarmee je veel tijd kunt besparen, vooral op die randzaken van het ondernemen die er nou eenmaal bijkomen als je je eigen bedrijf hebt. In dit artikel helpen we je tijd te besparen zodat jij kunt focussen op wat je écht wil: het runnen van je bedrijf.

24 april 2019

Btw-aangifte en andere administratieve klusjes

Zelf doen versus uitbesteden

Elk kwartaal moet er weer btw-aangifte worden gedaan. Zie jij elke keer op tegen de klus en overweeg je je boekhouding (en dus aangiftes) uit te besteden aan een professional? In dit artikel zetten we de voor- en nadelen op een rij en introduceren we een aantal tussenvormen, die je wellicht nog niet kende.

24 april 2019

Veelgestelde vragen over administratie

Blog Marloes van Driel

Marloes van Driel is adviseur en heeft een aantal ondernemers onder haar hoede, voor wie ze de volledige boekhouding uit handen neemt. “Hoeveel? Geen idee, veel. Maar we hebben het proces zodanig geautomatiseerd, dat het weinig werk kost. Het gaat eigenlijk automatisch goed.”

24 april 2019

Zo verlaag je je ondernemerskosten

Bespaar slim op de kosten van je bedrijf

Als ondernemer wil je natuurlijk een gezond bedrijf runnen. Met een gezonde omzet en lage kosten. Al kunnen de kosten van al die verplichte randzaken best oplopen. In dit artikel tips om je ondernemerskosten op verschillende gebieden in de hand te houden.

24 april 2019

Belastingaangifte doen

Hoe doe ik mijn belastingaangifte?

Elk jaar komt die herkenbare blauwe brief weer binnen van de Belastingdienst. Je wil de envelop niet openmaken, maar je weet dat het moet. Het is weer tijd voor de belastingaangifte.

04 maart 2019

Tijd voor een boekhoudprogramma?

Weg met de schoenendoos

Overal bonnetjes, een schoenendoos vol papieren en dossiermappen waar je niets meer in kunt vinden. Is dit een herkenbare situatie? Dan is het waarschijnlijk hoog tijd om met een boekhoudprogramma te gaan werken.

22 februari 2019

De functies van een boekhoudpakket

Wat mag je allemaal verwachten van je boekhoudsoftware?

Overweeg jij over te stappen op (een andere aanbieder van) online boekhouden? Boekhoudsoftware wordt steeds uitgebreider en kan je steeds meer werk uit handen nemen. Dit zijn de functionaliteiten die je kunt verwachten van je boekhoudsoftware.

22 februari 2019

Wat is ketenoptimalisatie?

Zo doe je sneller en beter je administratie

Administratie kost veel tijd en dus geld. Door programma’s te gebruiken wordt boekhouden wel iets makkelijker, maar vaak moeten cijfers nog handmatig worden ingevoerd en gekopieerd naar verschillende overzichten. Met ketenoptimalisatie kun je dit proces versnellen en verbeteren.

22 februari 2019

De digitale loonstrook

Een kostenbesparende oplossing voor je salarisadministratie

Nu steeds meer organisaties hun communicatie online laten verlopen, is het een logische stap om ook de loonstrook digitaal te maken. Hiermee kunnen veel kosten worden bespaard.

22 februari 2019

Nieuwe eisen aan factuur per 2013

Welke gegevens moeten er in een factuur staan?

Een btw-factuur moet per 1 januari 2013 aan andere eisen voldoen. Welke gegevens moeten er precies in staan? Alle eisen op een rijtje.

22 februari 2019

Getoond 55 tot en met 72 van 168 totaal, er zijn meerdere pagina's