Administratie

Financiële desk

Hoe automatiseer ik mijn factuurstroom?

Zo verwerk je je rekeningen sneller

Alle inkomende rekeningen en uitgaande facturen moeten worden geregistreerd, betaald en opgeslagen. Best een tijdrovende klus. Hoe kun je dit nu sneller en soepeler laten verlopen?

19 januari 2018

Laat je administratie tot leven komen

Leer sturen op cijfers | Tip 7

"Als je je financiële boekhouding ziet als toekomstgerichte managementinformatie, dan gaat je administratie vanzelf leven", is de overtuiging van Jaap Luchies van Flynth. Vier tips die boekhouden leuker maken.

19 januari 2018

Een administratie opzetten, hoe begin je eraan?

Column | Wat kun je zelf en wat moet je uitbesteden?

Twee jaar geleden begon ik mijn online cupcake boetiek 'A Cup of Cake'. Cupcakes maken in alle soorten en maten, dat is mijn passie. Maar succesvol ondernemen houdt niet op bij een aantrekkelijke webshop. Een administratie bijhouden is óók belangrijk. Hoe begin je aan zoiets?

19 januari 2018

Administratie kost ondernemers twee dagen per maand

Mkb verliest tijd aan financiële administratie

Twee volle werkdagen per maand is een ondernemer uit het mkb kwijt aan zijn financiële administratie. Dit gaat ten koste van het ondernemen.

19 januari 2018

Online boekhoudoplossingen voor het mkb

Welke software heb ik nodig?

Heb je besloten om over te stappen op online boekhouden? In dit artikel leggen we je uit welke hard- en software je daarvoor nodig hebt en hoe je het slim kunt koppelen aan andere systemen.

19 januari 2018

Je boekhouding online

Direct inzicht in je cijfers | Tips voor online boekhouden

Lang geleden leverden ondernemers een paar schoenendozen met bonnetjes en facturen aan bij hun accountant, die vervolgens belastingaangifte deed en een jaarrekening opstelde. Pas als de ondernemers hun jaarrekening zagen, wisten ze of het goed ging met hun bedrijf. Deze tijd is echt voorbij. Om succesvol te kunnen ondernemen, moet je op elk moment inzicht hebben in je cijfers. En dat kan ook, met online boekhouden in de cloud.

19 januari 2018

Hoe kan ik sneller boekhouden?

Minder tijd kwijt aan de administratie

De boekhouding, daar ben je geen ondernemer voor geworden. Het liefst besteed je er zo weinig mogelijk tijd aan. In dit artikel elf tips om sneller te kunnen boekhouden.

19 januari 2018

Je financiën volledig online: zo doe je dat

Tips uit het whitepaper Je financiële bedrijfsvoering online

Boekhouden kun je tegenwoordig zelf. Met handige apps op je smartphone kun je altijd en overal inzicht in je cijfers krijgen. Er zijn tal van mogelijkheden die je helpen sneller en makkelijker te ondernemen. Enkele tips en aandachtspunten op een rij om je financiën online te regelen.

19 januari 2018

Overheid gaat alleen e-facturen accepteren

Eerste stap in 2016 gezet | Eind 2018 volledig verplicht

Een ouderwetse papieren factuur sturen naar een aanbestedende overheidsdienst kan binnenkort niet meer. Vanaf eind 2018 moet de facturatie via een e-factuur. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken op donderdag 14 april 2016 bekendgemaakt tijdens het Factuurcongres in Amersfoort. Maar hoe maak je een correcte e-factuur voor de overheid?

29 november 2017

Belasting

Welke belasting geldt voor ondernemers?

Iedereen moet belasting betalen. Dat geldt dus ook voor ondernemers. Maar welke belasting is er en welke moet je betalen? Afhankelijk van je situatie als ondernemer moet je een gedeelte van je omzet/winst afstaan aan de belastingdienst. Welke belasting je moet betalen als ondernemer wordt hieronder uitgelegd.

19 april 2017

Ondernemer kan gemiddeld 30 procent aftrekken

Belastbare winst verminderd door ondernemersregelingen

Bijna zeven op de tien ondernemers die in 2012 winstaangifte hebben gedaan, konden een deel van hun winst aftrekken volgens een van de ondernemersregelingen. Gemiddeld kan een ondernemer 30 procent van zijn belastbare winst aftrekken. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

19 april 2017

Vrijwillige verbetering van je belastingaangifte

Voorkom een verzuimboete van de fiscus

Als je te laat of onjuist aangifte doet, komt je dat al gauw op een boete van de fiscus te staan. Daarnaast mag je ook nog eens rente gaan betalen. Dat is natuurlijk extra zuur als er bij vergissing een foutje in je aangifte is geslopen en je daardoor bijvoorbeeld te weinig BTW of loonheffing hebt afgedragen.

26 september 2016

Gebrek aan financiële administratie strenger bestraft

Faillissementswet wordt aangescherpt

Een ondernemer die failliet gaat en vervolgens geen financiële administratie kan overleggen, riskeert maximaal twee jaar gevangenisstraf voor faillissementsfraude. Minister Ivo Opstelten van Justitie wil faillissementsfraude stevig aanpakken en heeft een voorstel ingediend om de wet te wijzigen.

26 september 2016

Ben jij al klaar voor SBR?

MKB Trends 2013: SBR standaard bij gegevensuitwisseling

De overheid heeft in samenwerking met marktpartijen besloten om Standard Business Reporting (SBR) te introduceren als standaard voor gegevensuitwisseling. Lees wat je moet doen om je bedrijf op tijd klaar te stomen.

23 september 2016

Mag ik mijn reiskosten aftrekken?

Alle voorwaarden op een rij

Als je (bijna) geen reiskostenvergoeding krijgt van je opdrachtgever, mag je je reiskosten aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Wij zochten voor je uit hoe dit precies werkt.

06 september 2016

Waarom heb ik een begroting nodig?

Leer sturen op cijfers | Tip 1

Ondernemers die bewust en actief met een begroting werken zijn succesvoller, omdat ze gericht sturing geven aan hun bedrijf. Zes voordelen van het werken met een begroting.

29 augustus 2016

Soorten offertes

Gevraagd of ongevraagd?

Offertes zijn er in soorten en maten. Ze variëren van een enkel A4-tje tot tientallen pagina’s. Wat ze gemeen hebben, is dat ze de klant een aanbieding doen van diensten of producten tegen een bepaalde prijs.

04 maart 2016

Minder jaarrekeningverplichtingen voor kleine ondernemer

Column Jasper Hagers | Vrijstelling voor micro-onderneming

Voor de 'micro-onderneming' gelden per 1 januari 2016 minder verplichtingen rond de jaarrekening. Gunstig voor de kleine mkb-onderneming, maar minder gunstig voor de mkb-accountant. Wat staat er precies in de nieuwe wet? Columnist Jasper Hagers legt uit.

29 februari 2016

Getoond 91 tot en met 108 van 168 totaal, er zijn meerdere pagina's