Administratie

Financiële desk

Acquisitiefraude dichterbij dan je denkt

Met deze checklist ben je een stuk veiliger

Veel ondernemers denken dat ze er geen slachtoffer van worden: acquisitiefraude. Maar zeker in de zomermaanden, als financiële afdelingen worden beheerd door vervangers, kan het misgaan.

02 februari 2016

Pas op voor spookfactuur!

Criminelen versturen facturen onder naam van De Telefoongids / Gouden Gids

Vind je een factuur op de mat voor vermelding van jouw bedrijf in de Telefoongids & Gouden Gids? Let op, een criminele organisatie verstuurt nepfacturen uit de naam van de Telefoongids & Gouden Gids!

02 februari 2016

84 procent van ondernemers blij met accountant

Ondernemer geeft accountant 7,3 | Toch stapte 44 procent al eens over

Bijna de helft van alle Nederlandse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) is al eens overgestapt van accountant. Ondernemers zijn wel tevreden over hun huidige accountant. Dit blijkt uit onderzoek van Dutch Network Group in opdracht van Deloitte.

26 januari 2016

Hogere lasten werkgever in 2016

Bouw betaalt lagere sectorpremie WW

Per saldo zijn werkgevers dit jaar meer kwijt aan werknemerspremies. Bovendien zullen werkgevers die personeel tot nu toe contant betaalden te maken krijgen met een administratieve lastenverzwaring door de invoering van de Wet aanpak schijnconstructies. Dat blijkt uit berekeningen van ADP Nederland BV.

14 januari 2016

Factuur Reprorecht niet bestemd voor zzp'er

Toch een rekening gehad? Lees wat je kunt doen

Bedrijven die fotokopieën maken van auteursrechtelijk beschermd werk moeten elk jaar een bepaald bedrag betalen aan Stichting Reprorecht om te voldoen aan de Nederlandse Auteurswet. Maar wat als je nou zzp'er bent?

08 december 2015

Blauwe envelop is binnenkort verleden tijd

Belastingdienst gaat volledig elektronisch communiceren

Goed nieuws; over twee jaar zul je nooit meer een blauwe envelop op de mat vinden! Dat betekent echter niet dat je geen belasting meer hoeft te betalen. Sorry. De belastingdienst heeft akkoord gekregen vanuit de Eerste Kamer dat het in de toekomst volledig digitaal mag communiceren met burgers en bedrijven.

20 oktober 2015

Meer efficiëntie in het aspergebedrijf

Ondernemer in beeld | Ruud van Wijlick | Teboza

In het familiebedrijf Teboza draait alles om asperges. Teboza verkoopt aspergeplanten aan andere telers, teelt zelf asperges en verkoopt het Limburgs goud. Het bedrijf heeft de aflopen jaren een forse groei doorgemaakt, waardoor het bedrijf voor de vraag kwam te staan of er een nieuwe kracht op de financiële administratie aangenomen moest worden. Ondernemer Ruud van Wijlick besloot te kiezen voor een efficiencyslag.

25 februari 2015

Zijn er te veel regels voor bedrijven?

Ondernemers over regeldruk

Wetten en regels zijn er om mensen en organisaties te beschermen, maar slaat onze overheid niet een beetje door? In hoeverre heb jij last van beperkende regels als ondernemer? We vroegen het aan ons panel.

24 februari 2015

Wat heb je nodig voor ketenoptimalisatie?

Van analyse tot scanner en systeem

Ketenoptimalisatie is kort gezegd het vereenvoudigen van je administratieve processen. Daardoor bespaar je tijd en geld. Wat heb je nodig voor ketenoptimalisatie?

06 februari 2015

Wat kan ik winnen met ketenoptimalisatie?

De voordelen van procesoptimalisatie

Het kost altijd even tijd en geld om met een nieuw systeem te leren werken. Dus waarom zou je ketenoptimalistie of procesoptimalisatie toepassen in jouw bedrijf? De voordelen.

05 februari 2015

Pensioen: nu, later of nooit?

Tips van ondernemers en specialisten

Pensioen. Heb jij het al geregeld? In deze video delen vier ondernemers hun visie op pensioen en geven twee specialisten enkele handige tips.

26 januari 2015

Administratie: zelf doen of uitbesteden?

4 ondernemers over hun keuze

Voor veel ondernemers niet de leukste klus: administratie en belastingzaken. Maar wel heel belangrijk. Doe je dat als ondernemer zelf of huur je een specialist in? Vier ondernemers aan het woord over hun keuze.

04 december 2014

Haal meer uit de laatste btw-aangifte

Jaarafsluiting 2014: praktische tips van Martin van Kempen

Bij de laatste btw-aangifte van het jaar is er veel te winnen voor ondernemers. Ook bij je eindejaarsafrekeningen speelt de btw een grote rol. Btw-specialist Martin van Kempen (MVK Vat Services) geeft praktische tips om het jaar goed af te sluiten.

02 december 2014

Wetswijzigingen 2015: effect op de btw

Praktische tips van btw-specialist Martin van Kempen

Door nieuwe regelgeving in 2015 verandert er ook het nodige voor de berekening van je btw en de btw-aangifte. Btw-specialist Martin van Kempen (MVK Vat Services) geeft praktische tips om het jaar goed te beginnen.

27 november 2014

Maximale hypotheek

Wat is mijn maximale hypotheek?

Om je maximale hypotheek te berekenen zijn een aantal gegevens nodig. De belangrijkste factor in de berekening van de maximale hypotheek is het inkomen van jou(en je partner). Hoe meer jij verdient, des te meer jij kan lenen van de bank. Want dit is toch een garantie van een tijdige terugbetaling van het geleende geld.

09 oktober 2014

Wat is btw?

En welke soorten zijn er?

Btw staat voor: belasting toegevoegde waarde. Dit houdt in dat je belasting betaalt over een product of dienst waar jij waarde aan toevoegt. Dit kan in de vorm van een freelance klus zijn, het verkopen van producten of het verlenen van een dienst.

09 oktober 2014

Aangifte doen

Zo werkt aangifte doen

Aangifte doen van belasting is vaak iets waar je niet te veel tijd aan wilt besteden, maar het is belangrijk om de belastingaangifte in één keer goed en op tijd te doen. Afhankelijk van je situatie als ondernemer verschillen de data voor het aangifte doen.

09 oktober 2014

Btw terugvragen uit EU-land

Vraag op tijd inloggegevens aan | Aangifte vóór 1 oktober

Als je btw wilt terugvragen uit een EU-land moet je voor 1 oktober je verzoek indienen via de belastingdienst. Om dat verzoek in te dienen heb je inloggegevens nodig. Zorg dat je deze op tijd aanvraagt.

11 september 2014

Getoond 109 tot en met 126 van 168 totaal, er zijn meerdere pagina's