Administratie

Financiële desk

Mijn factuur is niet betaald, wat nu?

Kan ik direct beslag leggen en de spullen verkopen?

Zo eenvoudig is het niet. Eerst moet een rechter naar de zaak kijken en een vonnis uitspreken. Of je überhaupt beslag kunt leggen, hangt af van dit vonnis. Houd er rekening mee dat deze procedure veel tijd en geld kost.

02 september 2014

Incassokosten. Opgelet!

Wat zijn incassokosten en hoe hoog mogen ze zijn?

Een rekening die niet op tijd betaald is of een debiteur die maar niet wil betalen, in al deze gevallen krijg je te maken met incassokosten. Hoe hoog deze incassokosten mogen zijn en wanneer je incassokosten mag rekenen leggen we hier uit.

08 augustus 2014

Voorkom verhoogde belastingrente: doe op tijd aangifte

Tips voor de inkomstenbelasting

‘Sparen bij de belastingdienst’ is er niet meer bij. Zorg dat je je verwachte inkomsten zo nauwkeurig mogelijk doorgeeft bij een verzoek om een voorlopige aanslag voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting, want anders kan er een fikse rente volgen. De regels daarvoor zijn aangescherpt.

17 februari 2014

Hoe kan ik van de ondernemersaftrek profiteren?

Tips voor de inkomstenbelasting

Ondernemers kunnen gebruikmaken van allerlei fiscale voordelen (faciliteiten). Denk aan de ondernemersaftrek. Maar niet iedere ondernemer komt zomaar in aanmerking voor deze faciliteiten. Hoe zit het nu precies?

13 februari 2014

Maak een marktanalyse

Leer sturen op cijfers | Tip 2

Een marktanalyse is binnen het mkb vaak een ondergeschoven kindje. Weinig tijd, weinig aandacht en te weinig nut, zijn veelgehoorde argumenten. Maak er tijd voor, want het geeft een realistisch beeld van de kansen en mogelijkheden voor jouw bedrijf. Tip 2 uit een serie van 10, richting een onderneming gestuurd op cijfers.

05 december 2013

Maak een procesanalyse van je bedrijf

Sturen op cijfers | Tip 10

Met een procesanalyse breng je de bedrijfsvoering in beeld. Niet alleen de activiteiten waarmee je geld verdient, maar ook zaken zoals marketing, acquisitie en de boekhouding. De winstgevendheid van je onderneming stijgt en de klanttevredenheid gaat omhoog.

08 november 2013

Zo herken je betalingsrisico's

Leer sturen op cijfers | Tip 9

Debiteuren die niet of te laat betalen. Spookfacturen en phishing. Door de signalen op tijd te herkennen en het inbouwen van administratieve checks kun je de schade beperkt houden.

07 november 2013

Slim bezuinigen: zo doe je dat!

Leer sturen op cijfers | Tip 8

Kritisch kijken naar de kosten is voor elke ondernemer zinvol, niet alleen in een mindere economische periode. Als ondernemer moet je om te bezuinigen in ieder geval weten wát je kosten zijn. Juist daar valt een stuk eenvoudiger te besparen dan je zou denken.

04 november 2013

Ondernemen in 2020

Inspirerende visie op de toekomst van ondernemen

Hoe ziet jouw bedrijf eruit in 2020? Veel ondernemers zijn vooral bezig met vandaag en morgen. Begrijpelijk. Maar juist nu is een goede toekomstvisie onontbeerlijk. Zo’n visie geeft richting aan de dagelijkse praktijk.

22 oktober 2013

De kunst van scherp offreren

Leer sturen op cijfers | Tip 5

Een succesvolle opdracht begint bij een aantrekkelijke offerte. Dat is niet alleen een kwestie van de juiste prijs, maar ook van een heldere presentatie. Het gaat erom dat je de klant laat zien dat jij de beste oplossing biedt voor de scherpst mogelijke prijs.

21 oktober 2013

Aangiftebrief omzetbelasting verdwijnt

Vanaf 2014 moet ondernemer zelf datum aangifte bijhouden

De aangiftebrief omzetbelasting verdwijnt. Vanaf 1 januari 2014 zul je als ondernemer zelf in de gaten moeten houden wanneer je je aangifte moet doen en betalen.

11 oktober 2013

Btw-nummer op je website niet altijd verplicht

Vier manieren om je btw-nummer te vermelden

Ben je nu wel of niet verplicht om je btw-nummer op je website te zetten? Lange tijd werd aangenomen dat dit altijd moet, maar dat blijkt genuanceerder te liggen. Hoe zit het nu precies?

07 oktober 2013

Weekly hangout: SEPA en cybercrime

Kijk live mee!

Ga je met vakantie? Let op, cybercriminelen slaan juist dan hun slag. Cybercrime-expert Wouter Parent legt uit hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw bedrijf niet wordt getroffen. En nog iets om niet te vergeten: op 1 februari 2014 gaan we over op SEPA: de Europese betaalmarkt. Daar moet je je wel op voorbereiden. Hoe? Kijk om 12.00 uur mee naar de Weekly Hangout!

30 september 2013

Goede offertes schrijven

De offerte als schriftelijk verkoopmiddel

Een offerte kan de relatie met de klant versterken. Doe op papier wat je ook mondeling doet.

13 september 2013

Wat zijn de mogelijkheden van elektronisch bankieren?

Laat je financiële administratie meegroeien met je bedrijf

De papierwinkel die komt kijken bij een eigen bedrijf groeit mee met je bedrijf. Er zijn mogelijkheden om de papierwinkel een stuk kleiner te maken en tegelijkertijd beter inzicht te krijgen in je bedrijf. Twee vliegen in één klap!

24 juli 2013

MKB-Nederland-voorzitter: Spijt van Sociaal Akkoord

Hans Biesheuvel is zwaar teleurgesteld in het kabinet

MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel is erg teleurgesteld in het kabinet van VVD en PvdA. Dat het kabinet nu op korte termijn 6 miljard euro extra wil bezuinigen, ervaart Biesheuvel als een klap in het gezicht. "Dat kan bijna alleen maar leiden tot belastingverhogingen, en er vallen elke dag al veertig bedrijven om door het afgenomen vertrouwen", zegt Biesheuvel in het Financieele Dagblad.

26 juni 2013

Wanbetalers kosten bedrijfsleven 350 miljard

Heb jij een waterdicht debiteurenbeheer?

Ondernemers hebben steeds meer last van bedrijven, consumenten en overheden die laks zijn met het betalen van facturen. In 2012 is het betalingsverzuim met 7 procent gestegen, naar 350 miljard euro.

30 mei 2013

Administratieve lasten voor ondernemers nemen toe

MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel boos

De administratieve lasten kwamen in 2012 voor het midden- en kleinbedrijf uit op 8,2 miljard euro. Het kabinet streefde ernaar de lasten voor het hele bedrijfsleven te laten uitkomen op 6,5 miljard, maar dat is door nieuwe regelgeving dus fors meer geworden. Dat blijkt uit onderzoek van Panteiea/EIM.

23 mei 2013

Getoond 127 tot en met 144 van 168 totaal, er zijn meerdere pagina's