Reorganisatie

Russisch boycot: werktijdverkorting of reorganisatie?

Judith Langeveld: 'Overheid moet meewerken'

Het Russische importverbod treft veel Nederlandse bedrijven: telers, productiebedrijven, maar ook handelsbedrijven en transportbedrijven. In een aantal gevallen zijn (ingrijpende) maatregelen nodig, want het importverbod zal tenminste een jaar duren. Ondernemers zullen moeten snijden in de organisatiekosten als de omzet (gedeeltelijk) wegvalt. Welke mogelijkheden heb je als ondernemer?

25 augustus 2014

Helft werknemers wil uren en salaris inleveren om ontslag te voorkomen

Vooral hooggeschoold personeel wil best stapje terug doen

De helft van de werknemers is bereid om tijdelijk uren, en daarmee salaris, in te leveren om gedwongen ontslagen te voorkomen. En 60 procent van de medewerkers wil om diezelfde reden best tijdelijk bij een ander bedrijf gedetacheerd worden of een lagere functie aanvaarden.

23 september 2013

Werknemer wil duidelijke en toegankelijke baas

Wat verwacht mijn medewerker van mij?

Duidelijk zijn in je communicatie en zorgen dat je deur altijd open staat: met die kwaliteiten scoor je als leidinggevende het best bij je werknemers. Empathie scoort een stuk lager.

30 juli 2013

De zes succespijlers bij ingrijpende veranderingen op het werk

Column | Een gezonde doorstart maken

De ondernemer die ik hielp bij het maken van een gezonde doorstart, wilde graag volop aandacht hebben voor de emoties die daarmee gepaard gingen. Ze was ervan overtuigd dat dit belangrijk was, ondanks het ‘gedoe’ dat het ook zou opleveren. Geen eenvoudige klus. Wat mij hielp, waren de zes succespijlers waar ik altijd op kan teruggrijpen.

15 juli 2013

Ondanks crisis, blijven werknemers opgewekt

Personeel heeft weinig stress en evenveel plezier in werk

Crisis of niet, 70 procent van de werknemers ondervindt geen stress, 70 procent van de werknemers verdient hetzelfde en 65 procent gaat met evenveel plezier naar het werk. Ook mooi nieuws voor jou als werkgever!

27 juni 2013

Ondernemer bespaart liever op reiskosten personeel dan op salaris

Besparen op personeelskosten is een must voor ondernemers

Ondernemers die willen besparen op personeelskosten, doen dat het liefste op mobiliteitsgebied, bijvoorbeeld door de leaseregeling te versoberen of de kilometervergoeding voor dienstreizen te verlagen.

10 mei 2013

Reïntegratie tweede spoor

Hoe pak je het aan: een stappenplan

Reïntegratie tweede spoor komt voor als je geen mogelijkheid ziet om je medewerker binnen je bedrijf opnieuw te plaatsen. Dit kan voorkomen bij een afslanking of reorganisatie. Zoek naar externe arbeidsmogelijkheden.

02 mei 2013

Communicatie tussen banken en mkb'er verloopt stroef

Bezuiniging en werkdruk bij banken oorzaak

De relatie tussen accountmanagers bij banken en ondernemers komt steeds meer onder druk te staan. Dat blijkt uit onderzoek van het FD. De oorzaak ligt bij de reorganisatie in de bancaire sector en de beperkte kredietverlening.

31 januari 2013

Wat is een reorganisatie?

De diverse vormen van reorganisatie

Of het nu voorspoedig gaat of economisch slecht, reorganisaties zijn er altijd. Maar wat houdt een reorganisatie precies in?

31 januari 2013

Reorganisatie? Inspiratie!

9 tips om blijvend personeel positief te houden

Hoe zorg je dat je medewerkers positief blijven tijdens een organisatieverandering?

03 augustus 2012

Help! We gaan reorganiseren

Hoe houd ik mijn medewerkers gemotiveerd?

Het liefst heb je dat je personeel zich altijd voor de volle 100 procent inzet voor je zaak. Dat gaat niet vanzelf, zéker niet op momenten waarop je personeel onder druk staat, bijvoorbeeld tijdens een reorganisatie.

03 augustus 2012

Hoe pak ik een reorganisatie aan?

Hoe ga ik om met vertrekkende en blijvende medewerkers?

Reorganisatie brengt onrust en onzekerheid met zich mee. Aan jou de schone taak om te zorgen dat je reorganisatie goed verloopt en niet ten koste gaat van de kwaliteit van je onderneming.

03 augustus 2012

Uitspraak ontslagrecht verankert CWI-procedure

MKB-Nederland vindt uitspraak ontslagrecht bijdragen aan rechtszekerheid

Het oordeel van het Haagse Gerechtshof om te korten op de kantonrechtersformule is in goede aarde gevallen bij MKB-Nederland. De werkgeversorganisatie meent dat met het in mindering brengen van 30 procent op de toe te kennen ontslagvergoeding – bij kennelijk onredelijk ontslag – bijdraagt aan de rechtszekerheid van ondernemers bij een reorganisatie.

15 december 2009