Koop en Verkoop

Huisvestings desk

Een bedrijfsruimte kopen of huren?

De voor- en nadelen

Ben je op zoek naar nieuwe bedrijfsruimte? Bedenk dan of je een pand wilt kópen of huren. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen.

24 maart 2017 21 september 2020

Wat is de beste locatie voor mijn pand?

En hoe bepaal ik dat?

Het kiezen van een locatie voor je bedrijf is erg belangrijk en hangt van veel verschillende dingen af. Waar kun je je het beste vestigen met je bedrijf en waar moet je op letten? Een checklist.

25 maart 2020

Vind dé locatie voor je kantoorruimte!

In vijf stappen naar je ideale kantoor

Of je nou een kantoorruimte zoekt omdat je bedrijf snelgroeiende is of omdat het toe is aan een nieuwe locatie: er zijn altijd knopen door te hakken. Wij helpen je de keuzes te maken met een vijfstappenplan.

01 mei 2018

Kan ik een bedrijfspand huren om later te kopen?

Column Marius Rijntjes | Advocaat vastgoedrecht

Stel dat je als ondernemer een pand gaat huren, waarbij je de mogelijkheid wilt hebben om het pand op een zeker moment te kopen. Kies je voor een koopoptie of voorkeursrecht van koop?

11 november 2013

Is je winkel- of bedrijfspand deel van een VvE?

Dit zijn de regels en plichten

Als ondernemer kun je onderdeel zijn van een Vereniging van Eigenaren (VvE), bijvoorbeeld met een winkelpand, bedrijfsruimte of appartement. Het is vaak onduidelijk wat wel en niet kan in een VvE. Wie mag er besluiten nemen en wat zijn de wettelijke regels en plichten?

30 oktober 2013

Het verhuisplan voor een mkb ondernemer

Checklist voor een soepele verhuizing van je bedrijf

Voorkom dat een bedrijfsverhuizing je onderneming weken plat legt en veel onverwachte tegenvallers met zich meebrengt. Laat de verhuizing soepel verlopen en je personeel doorwerken dankzij een goed verhuisplan.

25 januari 2013

Welke regels gelden voor het bouwen en verbouwen van je pand?

Aan welke eisen moeten voldaan worden?

Een bouwbesluit vertelt waar een bouwwerk aan moet voldoen op het gebied van bouwtechnische eisen. Als je besluit je pand te verbouwen of een nieuw pand te laten bouwen, dan moet je deze eisen opvolgen.

25 januari 2013

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?

OZB bij kopen bedrijfsruimte

Aan het kopen van een bedrijfsruimte zitten voor- en nadelen. Een nadeel kan zijn dat je onroerendezaakbelsting (OZB) moet betalen.

25 januari 2013

Wat is de Wet waardering onroerende zaken (WOZ)?

Uitleg over de WOZ

Als je een bedrijfspand hebt gekocht, krijg je te maken met nieuwe wetten en belastingstelsels. De Wet waardering onroerende zaken (WOZ) is een wet waar je mee te maken krijgt. Wat houdt WOZ nu eigenlijk precies in?

25 januari 2013

Wat is de waarde van mijn bedrijfsruimte?

Laat een taxatie uitvoeren

Als je wilt weten hoeveel een bedrijfspand waard is, moet je het laten taxeren. Dit kan geregeld worden door een makelaar of een officiële taxateur.

25 januari 2013