Zes voordelen van het nieuwe werken

Werknemers hebben meer plezier in het werk

Mobiel werken betekent dat je altijd en overal je werk kunt doen, zowel thuis, onderweg als op een flexibele werkplek. Je bent dus niet langer afhankelijk van plaats en tijd. Zes voordelen op een rij.

1 Meer werkplezier bij werknemers

Uit onderzoek blijkt dat er een relatie bestaat tussen hoe mensen met hun privé- en werktaken omgaan, wat hun perceptie van controle over tijd is en hoe gelukkig ze zich voelen.

Eén van de belangrijkste voordelen van mobiel werken is dat medewerkers flexibeler zijn en privé en werk beter kunnen combineren. Ze hebben meer controle over hun tijd en zijn ook zelfstandiger. Het werk wordt gedaan op het moment dat de werknemer zich het prettigst voelt. Hierdoor krijgen werknemers meer plezier in hun werk.

Door werknemers meer vrijheid, regelruimte en vertrouwen te geven, raakt de werknemer actiever en meer betrokken bij het bedrijf. Het geven van vrijheid leidt tot verantwoordelijkheidsgevoel bij de werknemer. Dit resulteert uiteindelijk in energieke, toegewijde, (pro)actieve en productieve werknemers. Voor het bedrijf betekent dit hogere winst, stijging van de productiviteit, minder verloop en betere prestaties.

2 Verhoogde productiviteit door tijdwinst

Mobiele werkers verwezenlijken meer dingen in dezelfde tijd. Met een draadloos netwerkkun je op elke willekeurige locatie werken op je laptop of pda. Op deze manier kunnen jij en je werknemers op elk moment van de dag emailen, bestanden en gegevens uitwisselen en video- of audioconferences bijwonen.

3 Betere service

Hoe flexibeler je medewerkers zijn, hoe sneller je als ondernemer je klant van dienst kunt zijn. Dit geeft de klant meer rust en gemak en resulteert uiteindelijk in een grotere mate van klanttevredenheid.

4 Lager ziekteverzuim

Verschillende onderzoeken laten zien dat ziekteverzuim onder mobiele werkers lager is dan bij personeel dat op kantoor werkt.

5 Minder reistijd

De reistijd neemt veelal af of wordt beter verdeeld over de dag. Dit heeft een positief effect op het terugdringen van de fileproblematiek en dus ook op het milieu.

6 Bereikbaarheid

Je medewerkers zijn altijd goed bereikbaar. Ook als ze niet op hun plaats zijn of onderweg zijn.

Wat vind je van dit artikel?