Corona: Wat is de Tozo voor zzp’ers?

Wat is de tijdelijke overbruggingsregeling en hoe vraag je deze aan?
Het Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen (Bbz), de bijstandsuitkering voor zelfstandig ondernemers, gaat tijdelijk plaatsmaken voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers, ook wel Tozo. Wat houdt de regeling in en hoe vraag je deze aan?
Vragen? Bel 088-3523109
Klik hier
Onze gratis advieslijn voor ondernemers
088-3523109

Wat houdt de Tozo in?

Zelfstandigen die zonder werk komen te zitten vanwege het coronavirus kunnen voor een periode van drie maanden een aanvullend inkomen krijgen tot bijstandsniveau. De tegemoetkoming is een gift in plaats van een lening. Indien nodig, kan de gemeente zelfs een voorschot geven. 
 
De hoogte van de inkomensondersteuning is maximaal € 1.503,31 per maand (netto). Deze aanvullingen gelden met terugwerkende kracht vanaf 1 maart tot 1 juni 2020. De aanvraag heeft een doorlooptijd van maximaal 4 weken. 
 

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Je moet je werkzaamheden in Nederland uitoefenen én ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Je bent daarnaast vóór 1 januari 2020 gestart met de onderneming en je werkt minimaal 1.225 uur aan je bedrijf. 
 

Hoe vraag ik de Tozo aan?

Hoe je de aanvraag moet indienen is nog niet geheel duidelijk. De aanvraag moet ingediend worden in de (Nederlandse) gemeente waar je woont. Je hoeft hiervoor geen vermogens- en partnertoets te doen, zoals voor de Bbz van toepassing is.
Let op: Na het weekend gaan de meeste noodloketten open. Er zijn al een aantal gemeenten (o.a. Utrecht en Dordrecht) die hun loket al hebben geopend, maar deze aanvragen volgen nog de regels van de Bbz. Je moet dus nog je gegevens voor de vermogens- en partnertoets invullen, maar deze zullen bij het verlenen van de overbruggingsregeling niet meegenomen worden.
 

Bedrijfslening

De tweede vorm van ondersteuning is een lening voor bedrijfskapitaal, mocht je als zelfstandige plotseling in liquiditeitsproblemen komen. Leningen voor bedrijfskapitaal kunnen maximaal oplopen tot € 10.157 tegen een lager rentepercentage dan nu voor het Bbz geldt. 
 
 
 

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten