Hoe kan ik internetten op mijn laptop?

Altijd en overal online met mobiel internet
Mobiele werkers kunnen eigenlijk niet zonder laptop. Met de draagbare computer kun je eenvoudig op verschillende plekken werken. Wil je ook gebruik maken van het internet, dan kun je kiezen uit drie verschillende mogelijkheden.
Ontdek dé nieuwe manier van werken
Klik hier
Dé oplossing voor beveiliging, productiviteit en beheer
Lees verder
Basisbeveiliging is niet voldoende
Klik hier
HP kan je helpen je beveiliging te verbeteren
Lees verder
USB modem / dongle
De USB modem, in het Engels dongle genoemd, is een apparaatje ter grootte van een USB stick die je aansluit op één van je USB poorten. Om verbinding met internet te kunnen maken heb je een abonnement voor mobiel internet nodig. Meestal krijg je de USB modem gratis als je een abonnement afsluit.
 
Het gebruik van de USB modem is eenvoudig; je plugt de USB modem in de laptop, installeert eenmalig de software en je kunt direct online. De dekking van UMTS is in Nederland bij alle providers (Vodafone, KPN, T-Mobile, Telfort en XS4ALL) ruim 80%. Je kunt dus praktisch altijd online zijn.
 
Embedded modem
Sommige laptops hebben een ingebouwd mobiel modem, ook wel embedded modem genoemd. Het scherm van het apparaat fungeert als gevoelige antenne. De mobiele modems zijn ook los verkrijgbaar in de vorm van een insteekkaart. De prijs van een insteekkaart varieert van 125 tot 250 euro exclusief btw.
 
Om verbinding met internet te kunnen maken heb je een abonnement voor mobiel internet nodig. Je provider levert een simkaart die je in de embedded modem van je laptop moet plaatsen. Installeer de meegeleverde software en je kunt het net op.
 
MiFi
De MiFi is een portable WiFi kastje dat werkt met een accu of op netspanning. Voor de dataverbinding heb je een 3G simkaart nodig. Met een Mifi creëer je eenvoudig een mobiel draadloos netwerk. Het apparaat heeft een bereik van circa 10 meter, in totaal kunnen er vijf apparaten op aangesloten worden. Je kunt het netwerk van je Mifi beveiligen, zodat alleen de mensen van het netwerk gebruik kunnen maken die jij toegang geeft.
 
De prijs van een MiFi kastje ligt tussen de 180 en 200 euro exclusief btw. Om verbinding met internet te kunnen maken heb je een abonnement voor mobiel internet nodig.
 
WiFi
WiFi is een technologie waarmee het mogelijk is op korte afstand draadloos gegevens te versturen. De meeste laptops beschikken over een ingebouwde netwerkkaart. Deze kaart pikt de draadloze netwerken automatisch op, zodat je snel en eenvoudig verbinding kunt maken met een netwerk. De meeste draadloze netwerken zijn beveiligd, hiervoor heb je een wachtwoord nodig.
 
Hotspots zijn locaties waar een openbare WiFi verbinding is aangelegd. Op sommige plaatsen is het toegang tot de WiFi verbinding gratis, op andere plekken moet je betalen. Onder andere Mobilander, KPN en T-Mobile bieden betaalde toegang tot hun hotspots aan. Hiermee kun je op veelal drukbezochte plaatsen, zoals congrescentra of horecagelegenheden, draadloos internetten met je laptop of PDA. Je kunt per keer betalen, maar er bestaat ook de mogelijkheid om een abonnement te nemen.
 

Nieuwe manieren van veilig online werken

Steeds vaker komt duidelijk naar voren dat het beveiligen van computers een hoge prioriteit dient te hebben. Persoonsgegevens komen op straat te liggen na hacks van grote databases. Dé oplossing voor dit probleem is optimale beveiliging, productiviteit en beheer van HP met de nieuwe Hp Elite computers. Beveiligingsondersteuning van windows 7 is nu compleet verleden tijd.


Een rondje mobiel werken

10 vragen in 10 minuten
Het nieuwe werken, hoe doen andere ondernemers dat? Drie doorgewinterde mobiele werkers beantwoorden tien vragen over dit onderwerp.
een-rondje-mobiel-werken-21113131644.png

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten