Hoe geef ik mijn personeel het goede voorbeeld?

Als ondernemer kun je gewenst gedrag stimuleren

24 januari 2013

Het gedrag van de ondernemer heeft veel invloed op de manier waarop je medewerkers zich gedragen en hoe ze met elkaar omgaan. Geef daarom altijd het goede voorbeeld als je bepaalde veranderingen in je organisatie wilt doorvoeren.

Medewerkers kopiëren onbewust het gedrag van hun leidinggevende. Als ondernemer kun je dit aanpakken om gewenste veranderingen binnen de organisatie te realiseren. Hiermee bereik je het meest. “Geef het goede voorbeeld”, zegt Dik Bijl, auteur van het boek Aan de slag met Het Nieuwe Werken. “Dat werkt veel beter dan mensen te dwingen tot ander gedrag.”

Stap uit je eigen kantoor

Mobiel werken is bij uitstek een verandering waar de voorbeeldfunctie van de ondernemer een belangrijke rol kan spelen. Flexplekken roepen nogal eens wat weerstand op. Zeker als de directeur zelf zijn eigen kantoor behoudt. Wanneer jij als ondernemer ook gebruik maakt van de functionele ruimtes voor activiteitsgericht werken, zullen je medewerkers de verandering sneller accepteren.

Gezonde werksfeer

Naast flexplekken vraagt mobiel werken ook een andere kijk op werken en op leidinggeven. Medewerkers moeten leren betrokken te zijn bij het eindresultaat in plaats van de nadruk te leggen op hun aanwezigheid. Ondernemers moeten leren de touwtjes uit handen te geven en alleen het behaalde resultaat van de medewerkers te volgen.

Ook hier is het gedrag van de ondernemer allesbepalend voor een gezonde werksfeer. Veel belangrijker dan het maken van allerlei afspraken op het gebied van bijvoorbeeld wel en niet bereikbaar zijn. In een gezonde werksfeer regelen veel dingen zich meestal vanzelf.

Geef het goede voorbeeld

Mensen die flexibel kunnen werken, zijn geneigd om niet meer te stoppen met werken. Dat blijkt uit diverse onderzoeken. Iedereen wil zijn werk graag af hebben, maar vaak is het werk nooit af. Als je merkt dat je werknemers moeite hebben om het werk los te laten, geef dan het goede voorbeeld door bijvoorbeeld geen mail meer te sturen ‘s avonds of in het weekend. Het doel van flexibel werken is uiteindelijk om een betere balans tussen privé en werk te vinden. Als jij als ondernemer 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar bent, straal je dit ook uit op je omgeving. Je maakt het de medewerker hiermee lastig zelf wel de balans te vinden.