Zeven signalen waaruit blijkt dat personeel geen motivatie heeft

Herken ongemotiveerde medewerkers!
Ongemotiveerd personeel kost de Nederlandse schatkist jaarlijks tussen de 6 en 15 miljard. Ook jou kost het geld: ontbreekt het je medewerkers aan motivatie, dan verzuimen ze meer. Hoe herken je een gebrek aan motivatie?
Wat moet je regelen bij ziek personeel?
Klik hier
Lees het whitepaper!
Lees verder
Burnout bij je personeel?
Klik hier
Download het whitepaper
Download
 
  1.  Je werknemer heeft meer tijd nodig om zijn taken uit te voeren dan voorheen. Heeft iemand het niet naar z’n zin of zit hij in de verkeerde functie, dan beïnvloedt dat zijn arbeidsproductiviteit. (Bron: &Samhoud)
  2. Je werknemer meldt zich vaker ziek.
  3. Je werknemer is ongeïnteresseerd. Het lijkt hem weinig of minder te kunnen schelen of een opdracht wel of niet binnengehaald wordt en op de goede manier uitgevoerd wordt.
  4. Je werknemer is weinig betrokken. Vertel je enthousiast over een succes van je onderneming en haalt je werknemer (bij wijze van spreken) de schouders op, dan is dit geen goed teken.
  5. Je werknemer neemt weinig initiatief. Hij voert geruisloos zijn opdrachten uit, maar heeft vrede met een zesje en doet geen suggesties voor verbetering.
  6. Je werknemer komt het laatst binnen en gaat als eerste de deur uit. Geen probleem natuurlijk als je werknemer liever wat later begint of juist vroeg naar huis gaat, maar hij moet natuurlijk wel z’n uren maken.
  7. Je werknemer neemt geen verantwoordelijkheid. Het liefst verschuilt hij zich achter andere werknemers, zodat hij nergens volledig verantwoordelijk voor hoeft te zijn en zijn gebrek aan motivatie niet zo opvalt.

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Hoe houd ik een functioneringsgesprek?

De belangrijkste do’s en don’ts
Het geheim van een succesvolle onderneming zit ‘m vooral in goed gemotiveerd personeel. Houd daarom geregeld een functioneringsgesprek. Je polst hoe...

Hoe motiveer ik mijn medewerkers?

Creëer bevlogenheid bij je werknemers
Hoe groter de motivatie onder je medewerkers is, hoe kleiner de kans op verzuim. Maar hoe doe je dat, zorgen dat je werknemers bevlogen raken in wat...

Help! We gaan reorganiseren

Hoe houd ik mijn medewerkers gemotiveerd?
Het liefst heb je dat je personeel zich altijd voor de volle 100 procent inzet voor je zaak. Dat gaat niet vanzelf, zéker niet op momenten waarop je...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten