Wat is het nieuwe leiderschap?

Nieuwe leiderschapstijl voor ondernemers

28 juli 2014

Het nieuwe leiderschap is een optimistische manier van leidinggeven, waarbij je je personeel tot hoge prestaties uitdaagt. Maar wat betekent dat in de praktijk? Welke competenties moet een nieuwe leider hebben?

De kern van het nieuwe leiderschap ligt in het transformationeel leidinggeven, een denkwijze die al bestaat sinds midden jaren tachtig, maar sinds een aantal jaren wordt gezien als de vertaling van het nieuwe leiderschap (Bryman, 1992).

Je personeel enthousiasmeren 

Transformationeel leiderschap is een optimistische leiderschapstijl (Berson et al, 2001), waarbij je je werknemers tot hoge prestaties kunt uitdagen door ze aan te spreken op hun waarden, emoties, houding en overtuigingen (Bass, 1985). Een hele mond vol, maar kortweg houdt het in dat je een inspirerende leider bent, die betrokken is en veel overtuiging in zich heeft. Als transformationeel leider weet je je visie over te dragen op je medewerkers en lukt het je om je personeel te enthousiasmeren.  

Wat doet een nieuwe leider?

Bij het nieuwe leiderschap mag je hoge verwachtingen hebben van de prestaties van je werknemers, maar ben je er daarbij wél van overtuigd dat de mensen daarin het verschil maken. Mensen voelen dat wat zij doen, ertoe doet en dat zijzelf ertoe doen (Howell & Frost, 1989; Podsakoff, MacKenzie, Moorman & Fetter, 1990).

Om dit te kunnen bereiken, zijn de volgende ingrediënten belangrijk voor een nieuwe leider:

1. inspirerende motivatie: een inspirerende visie waar mensen zich tot aangetrokken voelen;

2. ideële beïnvloeding/charisma: voorbeeldgedrag op basis van aansprekende waarden;

3. individuele consideratie: aandacht en ruimte voor de specifieke talenten en behoeften van werknemers;

4. intellectuele stimulatie: voortdurende stimulatie van werknemers om met betere oplossingen te komen.

Waarom het nieuwe leiderschap?

Het nieuwe leiderschap kan een antwoord bieden om de huidige nieuwe ontwikkelingen: meer hoog opgeleid personeel, meer gebruik van flexibele krachten en tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Lees hier alles over in het whitepaper Nieuwe tijd, nieuw leiderschap