Hoe kan ik als ondernemer delegeren?

Wees niet bang om te delegeren

31 januari 2013

Je bedrijf groeit en groeit maar. Waar je altijd veel verschillende taken had, moet je nu toch langzaam wat zaken afgeven aan personeelsleden. Het is tijd om te gaan delegeren. Maar wat houdt dit precies in?

Wat is delegeren?

Wat is delegeren precies, behalve een modewoord bij managers? Als je delegeert vertrouw je een deel van je taak als ondernemer aan een ander toe. Dit kan iemand van je huidige werknemers zijn of een extern. Als (beginnend) ondernemer met een groeiend bedrijf is het belangrijk om de werkzaamheden goed te regelen en zelf niet teveel hooi op je vork te nemen. De eindverantwoording van de gedelegeerde taken ligt wel nog steeds bij jou.

Voordelen

Wees niet bang voor delegeren. Natuurlijk moet je wat taken uit handen geven en verlies je daarvoor controle over die takken van het bedrijf. Maar het zorgt wel dat jij je kan richten op andere verantwoordelijkheden binnen het bedrijf. Naast het voordeel dat jij niet overspannen raakt, motiveert het meteen je medewerker. Meer verantwoordelijkheid kan voor een flinke verbetering van de prestaties zorgen. Als iemand weet dat hij vertrouwen geniet, zal hij er vaak alles aan doen om dat niet te beschamen. Oftewel, delegeren heeft duidelijke voordelen.

Bevoegdheden

De werknemer die jouw taken overneemt moet vrijwel tot hetzelfde in staat kunnen zijn als jij was. Dus dat betekent met dezelfde middelen (een even groot budget bijvoorbeeld) en evenveel bevoegdheden als jij werkte. Het moet niet zo zijn dat de nieuwe man op de plek eerst alles aan jou moet vragen of dat goed is. Dat vertraagt het proces en geeft de werknemer minder vertrouwen. Dan kan de motivatie van de werknemer ook wegzakken en dat moet je voorkomen.

Tip 1:

Ga niet te snel nieuwe mensen binnenhalen die de taken van je overnemen. Probeer zoveel mogelijk interne promotie de voorkeur te geven. Dit is niet alleen vaak goedkoper dan een extern, het zorgt er tevens voor dat de kansen op de werkvloer rooskleuriger zijn en dit motiveert je werknemers weer.

Tip 2:

Kijk goed aan wie je het delegeert. Ga de taken niet geven aan je beste werknemer, die al zoveel op zijn bordje heeft liggen. Het moet wel passen binnen het takenpakket. Kies de medewerker waarbij de taak het beste past, qua bekwaamheden, interesses en ontwikkelingsmogelijkheden.

Lees meer over delegeren in het tweede deel van dit artikel.