Bouwbedrijven, profiteer van een lager btw-tarief

Per 1 maart lager btw-tarief voor de bouw

08 maart 2013

Vanaf 1 maart is het btw-tarief voor renovatie- en herstelwerkzaamheden in of aan een woning verlaagd van 21 naar 6 procent. Het lagere tarief geldt tot 1 maart 2014. Profiteer van deze maatregel en laat het je klanten weten.

Om de bouwsector te stimuleren, heeft staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) besloten het btw-tarief op de arbeidskosten voor herstel en renovatie van huizen een jaar lang te verlagen van 21 naar 6 procent. Het tarief geldt voor projecten die tussen 1 maart 2013 en 1 maart 2014 worden afgerond. De belastingverlaging geldt alleen voor arbeidskosten, niet voor materiaal.

Voor Wie?

De maatregel is ingevoerd voor alle ondernemers die zich bezighouden met het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. Hieronder vallen onder meer schilders, bouw-, klus-, installatie- en onderhoudsbedrijven. 

In tegenstelling tot de eerdere tijdelijke btw-verlaging op bouwwerkzaamheden, kunnen ook architecten die bouwtekeningen maken en hoveniers die tuinen aanleggen of onderhouden profiteren van het lagere belastingtarief.

Hoe profiteer ik hiervan?

Als ondernemer in de bouw kun je van deze maatregel profiteren door je klanten te laten weten dat zij hun huis nu goedkoper kunnen laten opknappen. Zet het op de website, meldt het op social media of stuur een nieuwsbrief. Lees hier meer over de communicatie-instrumenten die je kunt inzetten om je klanten te bereiken.

Auteur

Marlou Visser