Hoe verklein ik de generatiekloof op de werkvloer?

Vijf manieren om verschillende generaties personeel te laten samenwerken

30 juli 2013

Jonge, net afgestudeerden laten samenwerken met je senior specialisten; hoe krijg je dat voor elkaar? Vijf manieren om je jonge medewerkers effectief te laten samenwerken met je personeelsleden op leeftijd.

Tom Gimbel, oprichter en CEO van het miljoenen mkb-recruitingbedrijf The La Salle Network uit Chicago, geeft adviezen op de Amerikaanse blog TLNT.

Generatie Y versus babyboom

De tegenstellingen tussen generatie Y (geboren tussen 1980 en 2000) en de babyboomers (geboren tussen 1946 en 1964) lijken groot, beaamt Gimbel. "Zien de Y'ers je senioren immers niet als onbereikbaar en ouderwets? En de babyboomers beschouwen je jonge medewerkers vast als ongeduldig, onprofessioneel en lui."

Generatiekloof als kans

De Amerikaanse ondernemer adviseert om de generatiekloof als kans te zien. "Generatie Y kan je bedrijf en je oudere medewerkers juist succesvoller maken. Mits ze een beetje begeleiding krijgen en jij als leidinggevende de juiste managementstijl gebruikt." 

Vijf manieren om verschillende generaties te laten samenwerken

  1. Stel mentor-koppels samen

Maak koppels van een jonge werknemer met een oudere werknemer. Ze kunnen veel van elkaar leren als ze de tijd ervoor nemen. De jonge werknemer kan zijn mentor vragen naar succesvolle werktactieken en je ervaren krachten kunnen op die manier informatie verzamelen over de wereld van social media en technologie én weer eens met een frisse blik naar hun werkveld kijken.

  1. Kies voor niet-traditionele trainingen

Kies eens voor andere trainingen dan je standaard-programma. In plaats van het inhuren van externe trainers, kun je juist je nieuwe Y-generatiemedewerkers inzetten als trainers. Zij kunnen je andere medewerkers helpen bij het ontwikkelen van skills op het gebied van social media.

  1. Stel gemengde teams samen

Zorg dat de teams of afdelingen bestaan uit verschillende type mensen. Jong, oud, veel en weinig ervaring, interesses: maak niet-voor-de-hand-liggende combinaties en je zult zien dat je daardoor meer productieve, innovatieve teams krijgt. Een verscheidenheid aan generaties binnen één team zorgt ervoor dat je voorop loopt in ontwikkelingen én je processen en waarden blijft bewaken.

  1. Schuif met bureaus (en blijf schuiven)

Voorkom dat mensen uit één generatie of interessegroep teveel naar elkaar toe trekken. Een mix van leeftijden geeft je personeel een energieboost en een meer positieve instelling. Vorm bureaugroepen van generatie Y, babyboomers en veertigers en wissel ook regelmatig, zodat iedereen fris blijft.

  1. Maak je hard voor interne communicatie

Daag je mensen uit om veel met elkaar te praten en dat ook face-to-face (in plaats van per mail of telefoon) te doen. Sparringsessies, brainstorms, onverwachte bijeenkomsten: ze leveren je veel winst op.

Auteur

Lenneke Arts