Online betalen pin creditcard.jpg

Je betalingsverkeer online: zo doe je dat

Laat je klanten online betalen | Dit zijn de opties
Als je een webshop hebt, is het logisch dat je je klanten online laat betalen. Maar ook als je bijvoorbeeld in de dienstverlening zit, kun je het je klanten makkelijk maken met een online betalingsoptie. En pinnen is dankzij slimme toepassingen ook voor kleine ondernemers een goede betaaloptie.
Rob Adrichem.jpg

Tien tips om valutarisico's te reduceren

Column Rob Adrichem | Pas op met internationale betalingen
Als je als mkb'er je eerste stappen zet in de internationale handel, zijn valutarisico’s vaak een onbekend fenomeen. Schommelingen in de wisselkoers kunnen aanzienlijk zijn en het verschil betekenen tussen een winstgevende en een verliesgevende transactie.
Untitled design (31).jpg

Wat is het verschil tussen een btw-nummer en een omzet-belastingnummer?

Alle ins en outs over het btw-nummer
Als je ondernemer bent, krijg je verschillende nummers voor je bedrijf. Zoals een btw-nummer en een omzet-belastingnummer. Wat is eigenlijk het verschil?
berekening begroting.jpg

Wetswijzigingen 2015: effect op de btw

Praktische tips van btw-specialist Martin van Kempen
Door nieuwe regelgeving in 2015 verandert er ook het nodige voor de berekening van je btw en de btw-aangifte. Btw-specialist Martin van Kempen (MVK Vat Services) geeft praktische tips om het jaar goed te beginnen.
Krediet.jpg

4 tips om financiële risico's bij export te beperken

Plus de 5 voordelen van een exportkredietverzekering
Om het financiële risico op wanbetaling bij export op te vangen, kun je een exportkredietverzekering afsluiten. De belangrijkste voordelen op een rij en vier tips om risico's te beperken.
rekenmachines.jpg

Plannen voor Europees btw-systeem

Europese Commissie wil aangifte vereenvoudigen
Eurocommissaris Algirdas Sameta van Belastingen wil dat alle ondernemers in de Europese Unie op dezelfde manier btw kunnen terugvorderen. De verschillende systemen kosten bedrijven die in meerdere landen actief zijn nu veel tijd en geld.
vrachtwagen2.jpg

Pas op, de regels rond Duitse btw-vrijstelling veranderen!

Hoe zit het nou met de verplichte Gelangenbestätigung?
Importeer jij goederen uit Duitsland? Let op, per 1 oktober veranderen de regels rond de btw-vrijstelling. Om voor het 0 procent-tarief in aanmerking te komen, moet de leverancier aantonen dat de goederen naar jou zijn verzonden. Dat kan op verschillende manieren.
btw.jpg

De regels rond btw bij internationaal ondernemen

Hoe zit het met btw bij importeren en exporteren?
Een van de lastigste aspecten aan exporteren en importeren is btw. Wanneer betaal je deze belasting en hoe kun je dit terugvragen? Er wordt onderscheid gemaakt tussen het leveren van goederen en diensten, en tussen leveringen binnen en buiten de Europese Unie (EU). Ook maakt het uit of je afnemer ook een ondernemer (met btw-nummer!) is of een particulier.
eurobiljetten.jpg

Vraag voor 30 september buitenlandse btw terug

Binnen Europa betaalde btw kun je terugkrijgen
Heb jij in 2012 btw betaald in andere EU-lidstaten? Dit moet je voor 30 september terugvragen. Als je hier nog geen speciale inloggegevens voor hebt, moet je deze nu aanvragen. Het kan namelijk vier weken duren voor je deze inloggegevens krijgt.
broekzak.jpg

Helft bedrijven riskeert betalingen te missen

Wie op 1 februari niet over is op SEPA, mist inkomsten
Ongeveer de helft van de mkb-bedrijven heeft zijn administratiesystemen nog niet aangepast aan de nieuwe Europese regels rond betalingsverkeer. Dat is ernstig, want als je op 1 februari nog niet over bent op SEPA, krijg je simpelweg je geld niet meer.
Getoond 1 tot 10 van 17. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Betalen en btw

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten