WK voetbal 2014

Weekly Hangout: profiteer van het WK

Uitzending over oranje marketing in het mkb

Hoe kun je als mkb'er profiteren van het WK voetbal? Heeft het zin ook 'iets' te doen met oranje? Kun je opboksen tegen de acties van Albert Heijn, Bavaria en al die andere giganten? Een mkb-ondernemer en een marketingexpert vertellen over de zin en onzin van oranje marketing.

19 april 2018

Lionel Messi sluit contract met Nederlandse ondernemer

Joost Blom weet voetballer te strikken

Je bent ondernemer, wordt op een dag wakker en bedenkt je dat je Lionel Messi als boegbeeld voor je product wilt. En dan lukt dat ook nog eens. Dit ongelofelijke verhaal is waar gebeurd en is het verhaal van Joost Blom van Easy2Company. Hij wist levende voetballegende Lionel Messi te strikken voor zijn product: de Space Scooter. Hij vertelt zijn verhaal op MKB Radio.

19 april 2018

Weekly Hangout: Profiteren van oranjesucces

Marketing | Hoe kun je als mkb'er inhaken op het WK?

Wat er ook gebeurt deze week, Nederland beleeft een prachtig WK. Ook bedrijven profiteren van het succes van oranje in Brazilië. Welke marketingacties zijn succesvol en hoe kun jij last-minute inhaken op een eventuele WK-titel van oranje? Een video-interview met expert Sander Mallie.

19 april 2018

Gouden tijden maaltijdbezorgers door WK

Forse omzetstijging door wedstrijd Nederland-Chili tijdens etenstijd

Ondernemers profiteren van het WK: maaltijdbezorgers meldden een topdrukte omdat Oranje precies tijdens etenstijd speelde. Door het vroege tijdstip besloten Oranjefans massaal om de maaltijd uit te besteden. Met als gevolg een flinke omzetstijging op de anders zo rustige maandag.

01 december 2017

Brazilië biedt ondernemers volop kansen

Ondernemen in Brazilië vraagt om uithoudingsvermogen

Brazilië is een van de snelst groeiende economiën van de wereld. En de komende jaren staat er veel op stapel: het WK Voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016. De olieindustrie is booming en Brazilië investeert tot 2018 fors in de infrastructuur. Dat biedt kansen, maar zaken doen in Brazilië vergt wel het uiterste van jou als ondernemer.

14 augustus 2017

Kijkt jouw personeel het WK voetbal?

De voor- en nadelen van tv op de werkvloer

Deze zomer is het weer raak voor voetbalminnend Nederland: het WK voetbal in Brazilië. De meeste wedstrijden zijn buiten standaard kantooruren. Maar veel wedstrijden beginnen om 18.00 uur. Hoe ga je daarmee om als werkgever? Laat je jouw personeel kijken? De voor- en nadelen van tv als ontspanningsmiddel op de werkvloer.

12 juni 2017

Nieuwe regeling voor een tv op kantoor

Wat zijn de regels voor een tv in je bedrijf?

Steeds vaker hangen ondernemers tv-schermen in bedrijfsruimten. Met de actuele twitterstand, het dagmenu, een WK-wedstrijd of het nieuws. Voor sommige beelden heb je toestemming nodig van auteursrechthebbenden.

21 maart 2015

Ondernemers in oranje-outfit

Blog van Nerina Vilchez over handelsmissie Polen

De handelsmissie is nog geen 24 uur bezig, maar er is al heel veel gebeurd. De sfeer is goed, alles is tot in de puntjes verzorgd, er reizen mensen met interessante verhalen mee en Polen zijn vriendelijk en gastvrij. Dat zijn de conclusies die ik tot nu toe heb kunnen trekken.

26 juni 2014

Een WK-pooltje in je bedrijf: mag dat?

Kansspelbelasting en andere regels rondom het pooltje

Met het WK voetbal van 2014 in Brazilië op het programma is de kans groot dat je medewerkers een WK-pooltje starten op de werkvloer. Maar mag dat eigenlijk wel? Alles over kansspelbelasting en andere regels rondom deze weddenschap.

16 mei 2014

MKB Update 13 december

MKB Radio | Wekelijkse ondernemersupdate

Fiscale veranderingen rond de auto, WK pooltjes op de werkvloer, personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt, ondernemen in België en Willem Overbosch over de trotse nummer 100 van de FD Gazellen 2013. Luister de MKB Update van 13 december.

04 april 2014

Oranjecamping en Arena tekenen contracten in Brazilië voor WK 2014

Ondernemers zetten voet aan de grond tijdens handelsmissie

Ook in Brazilië komt er tijdens het WK voetbal van 2014 een Oranjecamping. Het gelijknamige bedrijf ondertekende tijdens de Nederlandse handelsmissie in Brazilië een contract met Camping Clube do Brasil.

22 oktober 2013

"Het WK en de Spelen in Brazilië, daar wil ik bij zijn"

Ondernemer in beeld: Hubert von Heijden van Flexotels

Mobiele hotelkamers die je snel kunt neerzetten en na gebruik weer kunt inklappen en meenemen. Ondernemer Hubert von Heijden merkte dat hier behoefte aan is en richtte in 2009 Flexotels op. De verplaatsbare accommodaties worden vooral gebruikt rond grote muziek- en sportevenementen in binnen- en buitenland.

26 juni 2013

Hoe trek ik meer publiek tijdens het WK voetbal?

Hoe zorg je ervoor dat mensen liever in jouw café de wedstrijd kijken dan thuis?

21 januari 2013

Delegatie handelsmissie naar Maracanã stadion

De delegatie die op Handelsmissie is in Brazilië brengt ook een bezoek aan het Maracanã stadion in Rio de Janeiro. Hier krijgen ze een seminar rondom het WK Voetval en de Olympische Spelen die in 2014 en 2016 plaats gaan vinden.

21 januari 2013

Wedstrijden Oranje kijken in je bedrijf

Moet ik BUMA een vergoeding betalen?

Met het EK in het vooruitzicht overweeg je om met je personeel gezamenlijk naar de wedstrijden van het Nederlands elftal te kijken. Moet je dan nog een of andere vergoeding betalen aan de BUMA of vergelijkbare instantie?

15 augustus 2012

Verlies Oranje kost ondernemers miljoenen

Uitschakeling Nederlands elftal voor ondernemers extra treurig

Supermarkten, cafés en elektronicawinkels lopen omzet mis door de uitschakeling van het Nederlands elftal gisteren. Voor veel kleine ondernemers die hebben geïnvesteerd in een groot tv-scherm en oranjeversiering kan het verlies van Oranje grote gevolgen hebben.

18 juni 2012

Ook webwinkels kleuren oranje tijdens WK

Halve finale vraagt om nieuwe actie bij Hippest.nl

De oranjekoorts in Nederland wordt hoger en hoger. Vele cafébazen kijken reikhalzend uit naar de halve finale en ook de digitale etalage van webshop Hippest.nl wordt steeds meer oranje. De zussen Ingrid (41) en Ellen (43) Reuvers bedachten voor de wedstrijd tegen Uruguay een nieuwe, ludieke actie.

12 juli 2010

Voetbal op groot scherm of gewoon doorwerken?

Zakelijke dienstverlening minst oranjegevoelig

Ondernemers in de horeca en detailhandel spelen massaal in op de oranjekoorts in ons land. Maar hoe zit het met de zakelijke dienstverlening? Daar zijn het toch vooral de werknemers waar rekening mee moet worden gehouden. Twee ondernemers aan het woord over hun aanpak tijdens het WK.

05 juli 2010

Getoond 1 tot en met 18 van 21 totaal, er zijn meerdere pagina's