Dossier Onbetaalde facturen

 
Untitled design33.jpg

Eerste hulp bij wanbetalers | Zo betaalt je klant wel

Interview met Rob van Rooij van EasyJustice.com
Een niet betalende klant brengt je in een lastig parket. Wacht je tot je een ons weegt, of stuur je er een agressief incassobureau op af met het risico je relatie met de debiteur voorgoed te verknallen? Er is een betere oplossing voor wanbetaling.
shutterstock_382756177.jpg

Wet late betalingen vanaf 1 juli van kracht

Meer bescherming voor mkb-bedrijven
Doe jij wel eens zaken met grotere bedrijven? Dan weet je dat je vaak veel te lang op je geld moet wachten. Vanaf 1 juli is daarom de Wet late betalingen van kracht.
shutterstock_640747924.jpg

Ondernemer in de zorg? Wees niet te goed van vertrouwen!

Waarom debiteurenbeheer ook belangrijk is voor zorgmkb’ers
De zorg is een sector die de laatste tijd een hele stabiele groei heeft doorgemaakt: door vergrijzing, toenemende mogelijkheden en ouderen die steeds mondiger worden, is er de afgelopen decennia elk jaar méér geld naar de zorg gegaan. Over wanbetaling hoef jij je dan ook geen zorgen te maken, toch?
Financiering Factoring.jpg

Gemeenten betalen facturen van ondernemers nog steeds te laat

MKB-Nederland 'zwaar teleurgesteld' in resultaten
Het betaalgedrag van gemeenten richting ondernemers is vergeleken met 2012 maar weinig verbeterd. Gemeenten betalen gemiddeld 8 dagen te laat. In vergelijking met de resultaten van vorig jaar, is er slechts 1 dag winst geboekt. In totaal wordt een kwart van alle rekeningen te laat betaald. Dat blijkt uit onderzoek van Dun & Bradstreet in opdracht van MKB-Nederland.
geld1.jpg

Nog een meldpunt voor traag betalende overheid

Nationale Ombudsman gaat klachten verzamelen en onderzoeken
Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer opent een meldpunt voor ondernemers die te laat of niet worden betaald door de overheid. Brenninkmeijer richt zich hierbij vooral op het midden- en kleinbedrijf, meldt De Telegraaf.
Factuur digitaal factureren.jpg

Tien redenen om je factuurproces te verbeteren

Voordelen van slimme factuurverwerking
Als in jouw bedrijf elke factuur handmatig verwerkt wordt, weet je als geen ander hoe arbeidsintensief dat is. Dat kan beter. Automatiseren van je factuurverwerking vermindert het aantal handelingen drastisch en maakt kosten transparant. Overtypen van factuurinformatie is verleden tijd.
MKB_WP_Slimme-factuurverwerking.jpg

Whitepaper Slimme factuurverwerking

Automatiseer je factuurproces
Handmatig facturen verwerken kost veel tijd en is erg foutgevoelig. Door je factuurverwerking slim in te richten kan dit veel efficiënter, sneller en maar liefst 30 procent goedkoper. Dit doe je door het proces te digitaliseren en mogelijk ook te automatiseren. Hoe? Dat lees je in dit whitepaper.
factuur.jpg

Hoe lang is een factuur geldig?

Verjaringstermijn van facturen en vorderingen
Een factuur of vordering kan verjaren en is dus niet eeuwig geldig. De verjaringstermijn is in principe vijf jaar, afhankelijk van het feit of het om zakelijke klanten of consumenten gaat.
rekening1.jpg

Voorkom een boete en meld snel achterstallige btw aan

Belastingdienst controleert strenger vanaf 26 augsutus
Enkele tienduizenden ondernemers moeten nog achterstallige btw aanmelden bij de Belastingdienst. Na 26 augustus gaat de Fiscus hier strenger op controleren. Wie zijn btw niet aanmeldt, loopt kans op een boete.
nepfactuur.jpg

Zelfstandigen willen vooraf worden betaald

Vooral bij mkb stuurt zzp’er factuur vooraf
Bijna de helft van de zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) wil door zijn opdrachtgever vooraf worden betaald. Vooral bij kleinere bedrijven stuurt de zelfstandige al een factuur voor een deel van het bedrag, vóór hij aan zijn werkzaamheden begint.
Getoond 1 tot 10 van 20. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Onbetaalde facturen

 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten