Wat is een goed zakelijk e-mailadres?

Zorg dat je betrouwbaar overkomt

05 september 2018

De manier waarop jij online met jouw klanten en leveranciers communiceert, bepaalt of je betrouwbaar overkomt. Daarom is het belangrijk een betrouwbaar zakelijk e-mailadres te kiezen.

Marketing nieuwe stijl

Maar wat maakt een e-mailadres nu betrouwbaar? E-mailadressen die eindigen op de domeinnaam van jouw website worden vaker gezien als betrouwbaar. Stel je maar eens voor: je bent op zoek naar een schilder en vindt online een geschikt bedrijf. Wanneer het zakelijke e-mailadres schildersbedrijfjansen@hotmail.com is, komt dat minder professioneel over dan info@schildersbedrijfjansen.nl, nietwaar? Zo denken jouw potentiële klanten en businesspartners doorgaans ook. 

Wat zet je voor de @?

Het is dus aan te raden om een e-mailadres te gebruiken dat eindigt op jouw domeinnaam. Maar wat zet je voor het @? Veel bedrijven gebruiken een info@-adres. Dit is prima voor de algemene mail. Echter is het ook een anoniem adres en heb je als verzender geen idee wie de e-mail ontvangt. Daarom is het verstandig voor jezelf en je medewerkers aparte mailadressen aan te maken. Bijvoorbeeld johan@schildersbedrijfjansen.nl, peter@schildersbedrijfjansen.nl, etc. Op deze manier is het contact persoonlijker. Bovendien hoef je niet met z’n allen één mailbox bij te houden en dat kan verwarring voorkomen. 

Hoe maak je zo’n e-mailadres aan?

Via de registrar waar je jouw domeinnaam (en eventueel de hosting) van jouw site hebt vastgelegd, kun je ook e-mailadressen aanmaken. Vaak zit dit in het hostingpakket. Soms is het aantal e-mailadressen dat je aan kunt maken beperkt. Let hierop wanneer je voor een hostingpakket kiest. Hoe je deze e-mailadressen aanmaakt en gebruikt kun je vinden op de site van de registrar. Je hoeft slechts een aantal simpele handelingen te volgen.