Voorkom problemen met bedrijfswagens

Bespaar kosten met deze 4 tips

26 november 2015

Bedrijfswagens zijn voor veel ondernemers een aanzienlijk onderdeel van het bedrijfskapitaal. Dat maakt duidelijk dat het belangrijk is er zuinig mee om te gaan. Regelmatig onderhoud bespaart geld en veel kleine onderhoudshandelingen kun je eenvoudig zelf uitvoeren. In dit artikel geven we 4 tips. Zo bespaar je op langere termijn onderhoudskosten.

1. Houd je bedrijfswagen schoon

Om te beginnen een simpele tip: houd je bedrijfswagen(s) schoon. De opeenhoping van vuil aan zowel de binnen- als de buitenkant leidt er op den duur toe dat onderdelen defect raken. Over het algemeen wordt de auto weerbaarder als hij vaker wordt schoongemaakt. Vuil en vocht veroorzaken roest en onderdelen gaan sneller stuk. Het is raadzaam de auto met regelmaat, dus op vaste momenten, schoon te maken. Eenvoudig te doen en je verlengt er de levensduur mee.

2. Reinig de motor

Logischerwijs is de motor één van de belangrijkste onderdelen van je bedrijfswagen en daarom dien je deze regelmatig te reinigen. Voor die inwendige reiniging zijn diverse middelen en vloeistoffen beschikbaar. Ben je geen expert, neem dan contact op met de dealer. Die kan vervolgens tips geven over welke middelen je kunt gebruiken om de motor te reinigen en zo de levensduur te verlengen.

3. Rij bewust volgens Het Nieuwe Rijden

Heel belangrijk: meet je een zuinige rijstijl aan. Laat bijvoorbeeld de auto rustig uitrollen: dat zorgt voor minder slijtage aan de remblokken en remschuiven. Door bewuster te rijden kun je ook slijtage aan de banden beperken. Kortom een zuinige rijstijl bespaart niet alleen brandstof, maar zorgt ook voor minder onderhoud.

4. Luister naar het geluid

De eerste indicatie dat er iets mis is met je bedrijfswagen komt meestal uit het motorgeluid. Klinkt dat niet als normaal, dan is dat een aanwijzing dat er iets mis kan zijn. Laat er zo snel mogelijk naar kijken om echt serieuze schade en duurdere reparaties te voorkomen. Piepende remmen, opvallend veel volume… maak meteen een afspraak met de monteur.

Toch onderdelen van je bedrijfswagen vervangen?

Je kunt veel geld besparen door zelf op zoek te gaan naar vervangende onderdelen. Ga bijvoorbeeld eens naar www.Auto-Onderdelen24.NL om te zien hoeveel goedkoper je uit bent.