Om deze redenen heb jij nieuwe mobiliteitsoplossingen nodig

Nieuwe mobiliteit is here to stay

04 september 2018 27 november 2018

Een lease-auto, een OV-businesscard, een fiets: grote kans dat jij al bezig bent met mobiliteitsoplossingen voor je medewerkers. Maar misschien denken zij al verder en komen er binnenkort vragen. We geven je alvast 3 redenen waarom je moet nadenken over nieuwe mobiliteitsoplossingen.

Als jij er niet mee komt, dan is de kans groot dat je medewerkers komen met vragen over nieuwe oplossingen. We geven je de 3 belangrijkste redenen waarom medewerkers enthousiast zijn over nieuwe mobiliteitsoplossingen.

Het recht op een leaseauto vervalt

Vroeger had iedereen een leaseauto. Tegenwoordig is dat anders. De voorwaarden en regels waar je aan moet voldoen om een zakelijke auto te mogen rijden, worden steeds verder aangescherpt. In de huidige trend krijgen mensen alleen een leaseauto als deze noodzakelijk is voor hun functie.

Door verder te denken over mobiliteitsoplossingen kun je alternatieven aanbieden, om je medewerkers toch tevreden te houden. 

Delen is het nieuwe hebben

In de toekomst hebben we veel minder zelf, maar delen we veel meer met anderen. Dit zie je nu al terug in de groei van car-sharing-organisaties en mobiliteitskaarten. We hoeven niet zo nodig alles meer zelf voor de deur of in de schuur te hebben staan - zolang we de dingen die we nodig hebben maar wel kunnen gebruiken. We willen ons gewoon zo comfortabel en snel mogelijk van A naar B kunnen verplaatsen. Welk vervoersmiddel je daarvoor inzet kan per situatie verschillen. En één ding is daarbij zeker: bezit is voor veel mensen geen vereiste meer.

Medewerkers willen zelf kiezen voor hun mobiliteitsoplossing

Het gaat goed met de economie, hierdoor blijft de werkgelegenheid groeien. Mooi, maar hierdoor kunnen (potentiële) werknemers kritischer kijken naar de arbeidsvoorwaarden van een werkgever. Door flexibele mobiliteitsoplossingen te bieden kun jij je onderscheiden van de rest. Dus niet alleen die leaseauto, maar denk ook na over een fiets of een OV-businesscard - als dat bij de medewerker past.