Drie keer sneller betaald met een iDEAL-link

26 februari 2020

Facturen die worden verstuurd met een iDEAL-link worden drie keer zo snel voldaan als facturen zonder link. Dat blijkt uit onderzoek van MKB Belangen en Stuurjerekening.nl. In dat onderzoek werden de specificaties van 10.000 verzonden facturen onder de loep genomen. Met name betaalverzoeken aan particuliere klanten en MKB-klanten worden sneller betaald als er een betaallinkje is toegevoegd.

Makkelijke facturen, sneller betaald

Wie betalen zo makkelijk mogelijk maakt, krijgt sneller betaald. Duidelijk aangeven wat je van je klant verwacht helpt hem aan zijn verplichting te voldoen. Schot voor open doel, zou je zeggen, maar juist daarom de moeite waard. Maar liefst 40 procent van de particuliere en MKB-klanten betalen hun factuur in één dag als er een iDEAL-link in is opgenomen. Zonder betaalknop is dat maar 5 procent. Verder blijkt uit onderzoek van Payt dat een betalingstermijn van 14 dagen gemiddeld met 11 dagen wordt overschreden wanneer geen betaallink is toegevoegd. Bij facturen die wel rechtstreeks naar iDEAL verwijzen is dat maar twee dagen.

Wanneer je een contract bij Mollie of Pay afsluit kun je iDEAL binnen 24 uur aanbieden aan je debiteuren.

Late betalingen zijn funest voor je onderneming. Je cashflow krimpt en je mogelijkheden om te investeren krimpen mee. Een op de vijf ondernemers zegt dat te laat betaalde facturen hun onderneming in moeilijk vaarwater brengt. Een simpel betaalproces houdt je uit de problemen. Wanneer je iDEAL opneemt in je mailverkeer betalen je klanten makkelijk en dus op tijd.