Bedrijven passen opleidingstrajecten aan jong talent aan

Heeft u al jong talent in dienst?

15 december 2009

Ondernemingen passen hun opleidingstrajecten steeds meer aan de wensen van de jonge professional aan. De jongere professional van nu verschilt hemelsbreed met die van een paar generaties terug. Zo zijn ze minder statusgevoelig en is bijvoorbeeld een traineeship bij een multinational alleen interessant als deze aansluit bij hun persoonlijke ontwikkeling of als ze kansen zien tot zelfontplooiing.

Jonge professionals zien een arbeidsovereenkomst eerder als een psychologisch contract dat ze voor een bepaalde periode afsluiten en waar ze veel van verwachten: ze investeren in het bedrijf, maar verwachten daar wel wat voor terug. De organisatie moet hen verder helpen, ze moeten zich er kunnen ontwikkelen, hun eigen waarden terugzien en zich lekker voelen. En anders vertrekken ze. Ondernemingen spelen daarop in en passen steeds vaker vorm en inhoud van hun opleidings- en trainingsprogramma`s aan de wensen van hun jongste medewerkers aan.

Opleidingstrajecten worden dus gedifferentieerder en persoonlijker. Het gevolg is wel dat er steeds meer aandacht komt voor de selectieprocedures. Uit de praktijk blijkt namelijk dat wanneer mensen weten waar ze aan beginnen en hun verwachtingen uitkomen, de uitval lager is en de kans dat ze blijven groter.

Bron: FD.nl