'De hele directie gaat tegelijk op vakantie'

De zomer door - Deel 2

15 juli 2009

Omdat zijn vrouw en hij samen eigenaar zijn van een architectenbureau, is de hele directie tegelijk op vakantie. Lastig? Volgens Eric van Dijl niet. Hij maakt goede afspraken met zijn werknemers. In 'De zomer door' vertelt hij over zijn vakantieplannen.

Eric van Dijl van Van Dijl Architecten uit Hilversum heeft zijn vakantie er net op zitten. Met zes andere teamleden runt hij zijn bedrijf.

Al op vakantie geweest?“Ik kom nét terug uit Italië. Drie weken, heerlijk!”

Hoe houd je je bedrijf draaiend tijdens een vakantieperiode?“Dat is wel een probleem, omdat mijn vrouw Marjolein en ik beiden de directie voeren over ons architectenbureau. Als we op vakantie gaan, zijn dus beide directeuren weg, want ná elkaar op vakantie gaan, vinden we niet zo gezellig haha!

We bereiden ons personeel goed voor op een vakantie en het bedrijf blijft daardoor draaien. Ik informeer mijn klanten altijd voordat ik op vakantie ga en natuurlijk zorg ik voor voldoende werkvoorraad voor de diverse werknemers. Ontwerpers, tekenaars en anderen moeten voldoende zelfstandig zijn om verder te gaan zonder directe begeleiding. Via mail en sms houd ik een oogje in het zeil.”

Kun jij je volledig ontspannen of toch stiekem een beetje gestresst?

“Ontspannen gaat heel goed. Mijn ‘oogje in het zeil’ wordt alleen actief als er een probleem is. Gelukkig is dat meestal glad te strijken met goede communicatie. Afgelopen vakantie moest ik twee keer telefonisch overleggen.”

Enne, vakantieoverleg met de ‘andere directeur’?Met mijn vrouw overleg ik tijdens vakanties niet veel over de zaak. We hebben tenslotte wél vakantie.”

En nu? Volop nieuwe inspiratie en ideeën of op dezelfde voet verder? Ik ben goed opgeladen. We zijn dit jaar ook naar de Biënnale van Venetië geweest, en hebben daar veel inspirerende kunst gezien. Daar kunnen we lang op teren voor ons architectenbureau.”

Geen vakantieplannen en inspiratie nodig? Lees dan de artikelen:

Ga je nog op vakantie en zoek je een inspirerend boek om met de ergste werkkriebels om te gaan? Lees dan het artikel:

Ook meedoen?

'De zomer door' is een reeks van MKB Servicedesk waarin ondernemers gedurende de zomerperiode vertellen hoe zij het aanpakken: het hebben van een eigen bedrijf én vakantie vieren. Vind je het leuk om mee te doen? Misschien kun je andere ondernemers inspireren! Mail daarvoor de redactie via redactie@mkbservicedesk.nl