'De zaak gaat dicht als ik vakantie heb'

De zomer door - Deel 3

15 juli 2009

Omdat ze geen personeel heeft, gaat de zaak van Anke Plante altijd dicht als ze op vakantie gaat. En dat komt regelmatig voor: iedere schoolvakantie. Volgens Anke geen probleem, haar bedrijf blijft lopen. In 'De zomer door' vertelt ze over haar vakantie.

Anke Plante (43) van Professional Organizing is parttime ondernemer. Ze heeft sinds twee jaar haar eigen bedrijf en is vooral bezig met investeren in naamsbekendheid.

Eng, als “Ik zeg juist gemakkelijk tegen een klant: ‘zullen we een afspraak maken na mijn vakantie? Mijn man en twee zwagers hebben onze zeilboot met Hemelvaart naar Cherbourg gezeild, dus we gaan twee weken daar ronddobberen. Daarna een week in een huisje.”

Hoe houd je je bedrijf draaiend?“Als ik op vakantie ga, is de zaak dicht. Dat is sowieso elke schoolvakantie het geval. Daardoor heb ik het extra druk vóór en ná de vakantie: met het schrijven van artikelen en het inplannen van afspraken.”

Eenmaal weg… “Die drie weken in Frankrijk ben ik ook echt weg. Maar ook in ons eigen vakantiehuisje in Nieuw-Haamstede. Toen ik nog een vaste baan had, vond ik het vreselijk om in vakanties te werken. Fantastisch dat ik nu zelf mijn vakantie kan plannen!”

Laptop mee?“Laptop niet, telefoon wel. En die staat aan, altijd.”

Inspirerend, zo’n zeiltocht?“Ik lees inspirerende boeken en krijg daardoor nieuwe ideeën. Ik ben nog niet eens op weg naar Frankrijk en ik heb nú al nieuwe ideeën voor na de zomervakantie. Wel vind ik het belangrijk om tijdens mijn vakantie helemaal niks te doen. Vakantie is een periode van loslaten.”

Geen vakantieplannen en inspiratie nodig? Lees dan de artikelen:

Ga je nog op vakantie en zoek je een inspirerend boek om met de ergste werkkriebels om te gaan? Lees dan het artikel:

Ook meedoen?

'De zomer door' is een reeks van MKB Servicedesk waarin ondernemers gedurende de zomerperiode vertellen hoe zij het aanpakken: het hebben van een eigen bedrijf én vakantie vieren. Vind je het leuk om mee te doen? Misschien kun je andere ondernemers inspireren! Mail daarvoor de redactie via redactie@mkbservicedesk.nl